17 Kasım 2009

Bisiklet sürücülerine ceza yağdı

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri şehir içinde başlattıkları uygulama ile ters yönden gelen bisiklet sürücülerine ceza yağdırdı.

DÜZCE - Düzce İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri yaklaşık 2 yıldır sürdürdükleri uyarılar sonucu kurallara uymayan ve ters yönde ve yaya kaldırımda giden bisiklet sürücülerine ceza yağdırdı. İstanbul Caddesi üzerinde yapılan uygulamada tersten giden bisiklet sürücülerine para cezası uygulandı. Hafta başı başlatılan bisiklet uygulaması çerçevesinde bu güne kadar yaklaşık 90 bisiklet sürücüsüne para cezası uygulandı. Denetimlerin aralıksız süreceğini ifade eden yetkililer sırası ile yaya geçidinden geçmeyen yayalar ile yaya geçidinde yol vermeyen araçlar üzerinde de uygulama yapacaklarını ifade ettiler.
Adana'nın Ceyhan ilçesinde trafik polisleri, bisiklet sürücülerine yönelik denetim yaptı. Trafik kurallarına uymadığı tespit edilen bisiklet sürücülerine 128'er lira ceza uygulandı.
ADANA - Adana'nın Ceyhan ilçesinde trafik polisleri, bisiklet sürücülerine yönelik denetim yaptı. Trafik kurallarına uymadığı tespit edilen bisiklet sürücülerine 128'er lira ceza uygulandı.
Alınan bilgiye göre, trafik polisleri özellikle trafiğin yoğun olduğu Atatürk ve Kızılay Caddeleri'nde yaptıkları uygulamalarda çok sayıda bisiklet sürücüsünü denetledi. Kurallara uymadıkları ve trafiği aksattıkları belirlenen sürücülere para cezası uygulandığı, belge ibraz edemeyenlerin bisikletlerine el konulduğu ve denetimlerin süreceği kaydedildi.
ZONGULDAK - Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde trafik denetimleri aralıksız olarak devam ediyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çevre yolunda yaptığı kırmızı ışık uygulamasında bisiklet sürücüsüne de 189 TL ceza kesildi.
Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri ilçenin Çetin Apatay Bulvarı'nda kırmızı ışık uygulaması yaptı. Trafik ekipleri daha güvenli yollar için denetimlerini sürdürüyor. Kırmızı ışık denetiminde ışık ihlali yapan bisiklet sürücüleri dahi ceza yemekten kurtulamadı. Bazı sürücüler ışık ihlali yapmadıkları gerekçesi ile itiraz ederek görüntüleri izlemek istedi. Trafik ekiplerinin kayıt ettiği görüntüleri izleyen sürücüler ikna olarak ceza kâğıtlarını imzaladı.
Uygulamanın en dikkat çekici olayı ise bisikletli bir öğrenciye ceza kesilmesi oldu. 17 yaşındaki lise öğrencisi Özgür Sarıgüzel, kırmızı ışık ihlali yapınca radara takıldı. Ekiplerin durdurması ile şaşıran lise öğrencisi, polislerin "Hatanın ne olduğunu biliyor musun?" sorusuna "Evet. Kırmızı ışıkta geçtim" diyerek cevap verdi. 189 TL ceza kesilen öğrenci, bisikletini alarak uygulama alanından ayrıldı.
Yapılan kırmızı ışık uygulamasında 9 araç ve bir bisiklet sürücüsüne toplam 2 bin 840 TL ceza kesilirken evrakları eksik olan bir araç da trafikten men edildi. Yetkililer, denetimlerin devam edeceğini söyledi.
KONYA - Bisiklet ve motosiklet kullanımı acısından "Türkiye`nin Çin`i olarak nitelendirilen Konya`da, bisiklet sürücülerine kırmızı ışık ihlali, yanlış şerit kullanma gibi hatalardan ceza yazılıyor. Her evde bir bisikletin bulunduğu yer olarak bilinen şehirde, bisiklet kullanımı ve kazaların fazla olduğu 54 caddede uygulamalarını ve denetimlerini yoğunlaştıran yetkililer şunları söyledi: "2008`in 6 aylık döneminde kırmızı ışık ihlali, yanlış şerit kullanma ve ters yönde ilerleme gibi hatalardan 1043 bisiklet sürücüsüne toplam 60 bin YTL para cezası verildi. Temmuz ve ağustos aylarında denetimlerimizi daha da artıracağız."
Onlardan:
Bisiklet sürerken cep telefonuyla konuştu; 100 Euro Ceza Yedi.
BELÇİKA - Belçika'nın Dilsen şehrinde bisikletle seyir halindeyken cep telefonuyla konuşan gurbetçi genç, 100 Euro ceza karşısında şaşkına döndü. Trafik kuralını ihlal eden Ramazan Okur'un babası, cezayı çok ağır bulduklarını söyledi.
Dilsen'in ara sokaklarında bisiklet kullanan Ramazan Okur (19), cep telefonuyla konuşurken trafik polisine yakalandı. Bu hareketin suç olduğunu bilmeyen genç, polisin 100 Euro ceza kestiğini görünce gözlerine inanamadı. Polis, Okur'un itirazlarına karşı, 'trafikte hareket halindeki her araçta cep telefonuyla konuşmak yasak' açıklamasını yaptı.
Baba Aydın Okur ise toplumda birçok kişinin bu hareketin suç olduğunu bilmediğini belirterek, oğluna verilen cezanın ağır olduğunu söyledi. 100 Euro'luk cezayı ödeyeceğini belirten baba Okur, bu olayın diğer bisiklet sürücülerine örnek olmasını diledi.
Emniyet sözcüleri ise kanunun gayet açık olduğunu, bisiklet dahil sürüş halindeki hiçbir araçta cep telefonunun ele alınarak konuşulamayacağını açıkladı.
Macaristan’da yeni trafik kanunu çerçevesinde alkollü olarak bisiklet kullananlara 800 YTL para cezası kesiliyor.
BUDAPEŞTE - Alkollü şekilde bisiklet kullananların giderek artan sayıda trafik kazasına neden olmasının ardından alınan önlemler çerçevesinde özellikle gece saatlerinde polislerin barlarda denetim yaptığı, alkollü olarak bisiklet kullananlara 800 YTL para cezası verdiği belirtildi.
Almanya’da alkollü bisiklet kullanırken yakalanan Christopher Hahn (24), 15 yıl boyuncletle trafiğe çıkamayacak.
2008 yılının Haziran ayında sabaha karşı evine dönerken alkol testi yapılan Hahn’ın 1.71 promil alkollü olduğu belirlendi. 500 Euro para cezasına çaptırılan genç, ayrıca 500 Euro’ya patlayan psikolojik teste çağrıldı. Bu çağrıya ret yanıtı veren Hahn’a 15 yıl trafik cezası geldi.
Kaynakça: