26 Aralık 2010

İki teker üzerinde marka sadakatı

Bisiklet lüks bir eşya haline geldiğinden, bir çok otomobil üreticisi bu ulaşım aracıyla daha fazla ilgilenmeye başladı. Şık ve pahalı bisikletler üretmek, müşterilerinin firmalarına olan sadakatlarını arttırmak için seçilen uygun bir yol oldu.

Mercedes-Benz, 1995'den beri ADP Rothwild firması ortaklığında Mercedes logosunu taşıyan 7 farklı bisiklet tipini Tayvan ve Almanya'da üretiyor. Yıllık otomobil üretimi ile karşılaştırılamayacak kadar az sayıda üretilen bisiklet, tüm dünyada yılda 2500 adet kadar satılıyor.

Sınırlı sayıda üretilen, seri numaralı modeller çoğu zaman günlük ihtiyaç için düşünülmüyor. Montante Maserati 8CTF "vintage" yol bisikleti sadece 200 tane üretilmiş. Fiyatı 2800 Avro. Peki neden 200 tane? 200, 1939 ve 1940 yıllarında Maserati 8CTF yarış arabasının Indianapolis yarışlarında yaptığı tur sayısı. Bisiklet koyu kırmızı. Bu kullanıcılara ve meraklılara orijinal yarış arabasının boyasını çağrıştırmak için. Indy-500-şampiyonu Wilbur Shaw'ın sürücü koltuğunun aynı renginden de selenin kaplaması yapılmış. Tüm bunlar bu bisiklet kullanıcılarının kendilerini ayrıcalıklı hissetmeleri için düşünülmüş ayrıntılar.

Ford City Cruiser: Bir Ford modeli olduğu ancak ikinci bakışta belli oluyor. Deri kaplı elcikler ve sele üzerine Ford amblemi işlenmiş. Bu serinin her modeli kişiye göre özel parçalardan üretiliyor. Kendi monogram veya imzanızla bisikletinizi isterseniz daha da özel kılabilirsiniz. Ama herşeyin bir karşılığı var: Bu iki teker Ford'un fiyatı 2190 Avro'dan başlıyor.

Mercedes sınırlı üretim yol bisikleti: Lüks sınıfına ait bu bisiklet sadece 6,9 kg. Karbon parçalar sağolsun... Rengi de cabası: karbon-beyaz-kırmızı. Seri numaralarıyla sadece 100 tane üretilen bu "yıldızlı" model 4999 Avro.

Fiat Bici 500 Pop: Tasarım, bisiklet üreticisi Compagnia Ducale ve Officina 83 Style'a ait. 20 inçlik, katlanır Bici 500 Pop, küçük bir otomobile konulabilsin diye düşünülmüş.

Montante Maserati 8CTF: Zarif ve özgün. Sele, elcikler ve pedal kayışları efsanevi Maserati 8CTF yarış arabasının sürücü koltuğunda kullanılan deriyle aynı renk. Parlak kırmızı zincir ve kadronun ön tarafındaki Maserati amblemi dikkat çekici. 200 adetle sınırlı üretilen ve numaralanan 8CTF 2800 Avro. İsteğe bağlı olarak bisiklete sahibinin ismi de işlenebiliyor.

Skoda Mont Ventoux: 9,5 kg'lık bu yol bisikleti hafif sınıfına ait, ancak ismini aldığı Ventoux Dağı bisikletçiler için korkulu bir rüya. Bu yarış makinesi 20 vitesli Ultegra ve bir çok karbon parça ile donatılmış. 3599 Avro.

Cadillac Fleetwood Cruiser: Alüminyum kadrolu bisiklette değişik Nuvinci aktarıcısıyla kayarcasına vitesten vitese geçiliyor. Zincir ve kadro tamamıyla pastutmaz malzemeden yapılmış.

BMW Alize yol bisikleti: Rüzgar sörfü ürünleri ile isim yapmış Hongkong'tan Neil-Pryde firması ve BMW yan kuruluşlarından Designworks USA'nın ortak yapımı. Bisikletin satışı internet üzerinden, fiyatı ise 2900 - 4200 Avro.

Akıllı e-bike: Bu henüz araştırması süren bir model, hem de melez (hibrid). e-bike, kas gücü ve arka tekere yerleştirilmiş 250 w'lık motor kombinasyonu ile harekete geçiriliyor. Yokuş aşağı giderken veya fren yaparken elde edilen enerji lityum-iyon akü tarafından depolanıyor. Akü ayrıca herhangi bir prizden şarj edilebiliyor. Motor otomatik olarak 25 km/h hızdan sonra devre dışı. Bundan sonra 22 kg'lık bisikleti hareket ettirmek bacaklara kalıyor. Smartphone aracılığıyla takometre, navigasyon, marş ve hırsızlığa karşı kilit uygulamaları mümkün.

BMW M-Bike: Dikkat çekici tasarım ve sportiflik birarada. M-amblemi taşıyan antrasit renkli boya, buna kontrast kırmızı jant ve elcikler. Sınırlı sayıda üretilen bu model kısa zamanda tükenebilir çünkü BMW fiyat standartlarına göre oldukça uygun: 1500 Avro.

Bianchi'den Opel-Bike: Opel'in bir kaç aydır ürün yelpazesinde yer alıyor, İtalyan Bianchi firmasıyla ortak çalışmanın sonucu. Alüminyum kadro ve Shimano donanıma sahip Opel amblemli bu iki tekerin fiyatı 1095 Avro.

Kaynakça: SpiegelOnline

İlginizi çekebilir Kulaklık taktığında arabalara dikkat et