1 Şubat 2011

Bisiklet'in Hikayesi


İnsanlığın en büyük icatlarından olan bisikletin zaman içindeki gelişim sürecini ve bugün geldiği noktayı bize keyifle sunan bu belgeselde, yazar Rob Penn dünya çapında yaptığı araştırmalar sonucu seçtiği el yapımı parçalarla hayalindeki bisikleti oluşturmakta.

Ağustos 2010'da BBC4 TV kanalında gösterilen belgesel film, Rob Penn'in "It's All About the Bike: The Pursuit of Happiness on Two Wheels" (Varsa yoksa bisiklet: İkiteker üzerinde mutluluk arayışı) adlı kitabı esas alınarak hazırlandı.



Mecit Tatlıcılar CyclingTr forumunda konuyla ilgili çok hoş fotolar yollamış. İzniyle burada yayınlıyoruz. Kendisine teşekkür ederiz (22.11.2011).

Geçenlerde babamla iş yerinin deposunu temizlerken onlarca motosiklet ve bisiklet görsellerine rastladım. Dergiler, yarışlarda verilen numaralar, gazeteler ve dahası... Aralarında gördüğüm bir sayfaya bakıp tarihleri ve yapılan bisikletleri görünce paylaşmak istedim..
Gün geçtikçe Türkiye’de ki Bisiklet Haberlerinin yayınlarını takip edildiği Cyclingtr.com'da ulusal ve uluslararası bisiklet kitlesinin artmasıyla bu konu başlığını bir kez daha ön plana çıkarmakta fayda var. Her bisiklet sever bisikletin teknolojiyle beraber değişen komponentleri takip ettiği ve sürüş stillerinin değiştiği kadar geçmişte de bisiklet ile ilgili ne vardı neler olmuştu ve nereye geldik bağlantısını öğrenmesi lazım!
Sizde geçmişe dönük bisiklet resimleri, haberleri, olayları hatta çok ilginç unutamadığınız anılarınız (kişisel veya genel) olduysa burada paylaştığınızda büyük bir zevkle takip edilecektir.
Herkese bol pedallı sağlıklı sürüşler dileğimle.
M. T.

İlginizi çekebilir Fikret Albay, Koşma Makinesi