16 Mart 2017

Vello: Sürüş Sırasında Şarj Olan Katlanır e-Bisi

















Sınırsız pedal desteği olan süper hafif bir ‘Katlanır e-Bisiklet’. Neredeyse en iyi kentsel e-bisiklet düşü Viyanalı Vello Bike+ ile gerçek olacak.

Akıllı Teker Arka İtiş Düzeni ile Vello Bike+ sürüş sırasında şarj olmakta. Bu çok hafif ‘Katlanır e-Bisiklet’ kent için ideal ulaşım aracı olarak öneriliyor.

Üretici bilgilerine göre Vello Bike+ pazardaki en küçük ve en hafif elektrikli bisiklet. ‘Katlanır e-Bisiklet’ yaklaşık 11 kg ağırlık ve 54 cm x 72 cm x 23 cm boyutlarında. Birkaç saniye içinde, çalışma masası altına veya araba bagajına sığabilecek boyuta gelmekte. Ayrıca Elektro-Vello’nun, bütünleşik ön-arka ışıkları ve isteğe bağlı katlanabilir çamurluk ve bagajı da bulunmakta.

Küçük Boyutlar, Düşük Ağırlık, Sonsuz Güç

Kurucu ortak Valentin Vodev, Vello Bike+’un diğerlerinden hangi noktada ayrıldığını şu sözlerle anlatmakta:

“YÜZDE YÜZ PEDAL BASARAK ŞARJ OLUYOR”

Diğer e-bisikletlerin düşünü Vello Bike+ Zehus Yenilikçi Akıllı Teker Düzeni yardımıyla gerçekleştiriyor. Sürüş sırasında bataryasını doldurmakta. Kendi sürüş başarımınız – gerektiğinde – elektrikle desteklenmekte. Pedallamak bacaklarla daha kolay olduğunda, kullanılabilir güç sokağa değil, bataryaya akmakta. Yokuş aşağı inerken ki frenleme gücü veya gereğinden fazla pedal gücü elektrik gücüne dönüştürülüp itiş düzeninin kullanımına sunulmakta.

Güç Geri Kazanım işini Zehus İtici Gücü, kısaca KERS denilen (Kinetik Energy Recovery System) düzen gerçekleştirmekte. Daha belirgin olarak, KERS Akıllı Teker arka göbeğin yerini almış. 160 Wh batarya, motor ve yönlendirme bir bütün olarak paketlenmiş, dışta bir bataryaya gerek yok. Dört duyarga (sensör) anında hız, kadans ve pedal gücü verilerini ölçerek gereken en etkin elektro pedal desteğini hesaplamakta.

Akıllı Teker Uygulaması ile En Akıllı Katlanır e-Bisiklet

Vello Bike+ ilişkili akıllı telefon uygulaması ile uzaktan kilitlenebilir, rotalarınız kaydedilebilir. Çünkü Akıllı Teker’den dolayı aynı zamanda da bir Akıllı Bisiklet. Bu uygulama üzerinden altı farklı pedal destek kademesi ile batarya kapsama gücü de değiştirilmekte.

Batarya boş olduğunda, veya güç paylaşımı istenmediğinde Vello Bike+ motor desteksiz de rahatlıkla sürülebilmekte. Dolu bir batarya, 25 km/sa hızda 30-50 km yol alabiliyor. Yanında oldukça hafif bir araç isteyen, 10,9 kg ağırlığındaki Titan modeli seçebilir.

Kickstarter Desteği

Çoktan, ‘Kendini Dolduran Katlanır e-Bisiklet Anlayışı’ hayran finansörleri inandırdı. 80 bin avro hedefi erkenden aşıldı. Bugün 278 destekçi yardımıyla Kickstarter’de toplanan bütçe 470 bin avroyu geçmiş bulunuyor.

Ön siparişler halen alınmakta. Indiegogo’da 1.649- avrodan (+kargo) başlayan, farklı donanımlı modellerin temmuz 2017’de dağıtıma çıkması bekleniyor.