4 Kasım 2010

BisikletleTürkiyeÖtesi: Suriye

“Bisikletle Türkiye Ötesi” projesi kapsamında 6 Kasım Cumartesi günü Kilis’ten hareketle Öncüpınar Kapısı’ndan Suriye’ye geçiyoruz.
Komşumuzun tarihi eserlerini, doğal güzelliklerini, örf ve adetlerini, kısacası tüm kültürünü pedallayarak keşfedeceğiz.

Dönüş
"Bisikletle Türkiye Ötesi" projesi kapsamında 5 Kasım’da başladığımız Suriye gezimizden 27 Kasım’da döndük. Kilis’ten başlayıp Kilis’te sonlanan 3 haftalık turumuzda, Halep’ten güneydoğu yönünde Fırat nehri boyunca sürdük velespitleri. Deir ez Zor ve Tadmor (Palmira) üzerinden çölleri aşıp Şam’a ulaştık. 5’er gün Şam ve Halep için az olsa da, Suriye’de geçirdiğimiz sürede bölgenin kültürüne ilişkin pek çok ipucu elde ettik gene de.
Gezi notlarımızı yakında okuyabilirsiniz.
Suriye turunu okumak için: Kilis-Halep

3 Kasım 2010

Kamil Koç 3

Son gezimizde Kamil Koç ile yaşanan sıkıntı, maalesef!!! Değerlendirmeyi size bırakıyorum.

From: yolcuiliskileri@kamilkoc.com.tr
Date: 02 Kasım 2010 Salı 20:33:49 GMT+02:00
To: bisikletle@gmail.com
Subject: Başvuru No:50441 - Başvurunuz hk.

Sayın MUSTAFA DORSAY

Öncelikle seyahatlerinizde firmamızı tercih ettiğiniz için teşekkür ediyor, hassasiyetiniz için de ayrıca mutlu olduğumuzu belirtiyoruz.

16.10.2010 17:00:00 FETHİYE-İSTANBUL seyahatinizde yaşadığınızı belirttiğiniz aksaklıkla ilgili olarak personelimize gerekli ikaz uygulanmış ve konu takibi için ilgili birime yönlendirilmiştir.

Olaylara anında tanıklık ve müdahale edemediğimiz durumlarda yolcularımızın ilettiği gözlem, eleştiri ve öneriler bizler için bir kat daha değerli olmaktadır. Zira bu veriler hatalarımızın telafisinde, uygulamalara yeni bir yön çizilmesinde bizlere imkân tanımaktadır. Yolcularımızdan iletilen veriyi, bizlere tanınmış yeni fırsatlar olarak algılıyor ve bu yönde değerlendiriyoruz.

Her yolcumuzun fikir ve eleştirilerinin bizler için çok değerli olduğunu belirtir, tespitleriniz için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla

Kamil Koç Otobüsleri A.Ş.
Yolcu İlişkileri Merkezi


From: "mustafa dorsay \"el turco\""
Date: 19 Ekim 2010 Salı 10:43:05 GMT+03:00
To: yolculuk@kamilkoc.com.tr
Cc: kamilkoc@kamilkoc.com.tr, yolcuiliskileri@kamilkoc.com.tr
Subject: bisiklet dostlugu

Sayın İlgili,

şirketinizi seçmemizdeki başlıca neden "Bisiklet Dostu" olmanız. Ancak halen bu işler bir gerginlik yaşamadan yürümüyor.

16 Ekim Cumartesi gunü 17 otobüsüyle Fethiye'den İstanbul'a gelmek için bisikletlerimizle (2 ad.) perona geldik. Otobüsün gelmesiyle ilk tepki muavinden, sonra bankodakilerden, daha sonra da şöförden geldi. Bunları alırsam 40 yolcunun bagajını nereye koyacağım, ön tekeri sökün, aralarına çantaları koyamazsınız gibisinden pek çok lafı işittikten sonra bisikletlerin ön tekerleri sökülüp (halbuki Travego'lara sökülmeden de sığıyorlar) aralarına da destekleyici birşey koymadan otobüse alındılar. İki demirin bu şekilde birbirine değmesi yol boyunca hoplayan zıplayan otobüste kadroların çizilmesine neden oluyor. Bari çantaları koyabilseydik aralarına, ama müsade edilmedi. Halbuki başka şekilde de konulabilir, kapak da rahat kapanırdı.

Sonunda sağ duyu sahibi bir başka şöförün araya girmesiyle tansiyon düştü ve yola çıktık.

Bu bisikletler öyle karne hediyesi şeklinde alınanlardan değil. Donanımları vs ciddi para tutuyorlar. Vites, fren ayarlari bozulmamalı. Kısaca bizim için değerli ve önemli.

Şimdi size sormak isterim: Bisiklet dostluğunuz bizleri en mutlu eden yanınız. Bu sizi diğer şirketlerden farklı kılıyor. Ancak elemanlarınıza bu konuda eğitim vermiyor musunuz? Bisikletlerin taşınmasında çizilmelerini önlemek için aralarina köpük gibisinden malzemeler bulunduramazmısınız? Bisiklet dostluğunuzu bir çıkartma ile bürolara ve araçlara yapıştıramaz mısınız? Her seferinde aynı tepkiyle karşılaşmak can sıkıyor.

Doğayı koruyalım ve bisiklete binelim, binenleri destekleyelim. Bisiklet dostluğunuzu genişletin lütfen.

Esen kalın,

Mustafa Dorsay
"el turco"