10 Haziran 2014

Dino Cucinelli: İçinden bisiklet geçen resimler















İtalyan sanatçı Dino Cucinelli’nin ‘Bisiklet’ başlıklı kişisel sergisi 14-21 Haziran 2014 tarihleri arasında Roma ‘Vista Centro d’Arte’ galerisinde gezilebilir.

Açılış ve kokteyl: 14 Haziran Cumartesi saat 18.30.
Adres: Vista Centro d’Arte via Ostilia, 41 Roma.

Not: YouTube videolarını göremiyorsanız DNS ayarlarınızı değştirin lütfen.


İlginizi çekebilir Sanat

8 Haziran 2014

Lucetta: Mıknatıslı bisiklet ışıkları


Helsinki merkezli İtalyan tasarımcı Emanuele Pizzolorusso tarafından Palomar Srl şirketi için tasarlanmış, küçük ışık anlamına gelen Lucetta, bisikletin yeni ve moda aksesuarı. Birbirinden ayrılır iki parçadan oluşan bu far (beyaz öne - kırmızı arkaya) bisikletin istenilen demir aksamlı yerine takılabiliyor. Sarsıntılı yollarda bile düşmeden mıknatısları yardımıyla yapışıyor. Tek bir hareketle (aç-kapa) devreye sokulan LED farlar, gerektiğinde sabit veya çakar konumda kullanılmakta ve oldukça uzaktan fark edilmekte. Gideceğiniz yere ulaştığınızda ise farları birbirine kilitleyip kolayca cebinizde saklayabiliyorsunuz.


















2014 DesignPlusAward (Frankfurt) ödüllü tasarım, enerjisini 2 ad. CR2032 düğme pilden almakta (her bir ışık). Yavaş konumunda dakikada 60 kere, hızlı konumda ise 240 kere çakmakta. Kullanım süresi 40 saat. Suya dayanıklı ürünün beyaz ışığı 15000 mcd (millicandela), kırmızı ışığı 4000 mcd gücünde. Fiyatı 29 avro.

Kaynak Palomarweb
Bu güzel hediye için Aydın’a teşekkürler.



7 Haziran 2014

Jet Bisiklet: Gelmiş geçmiş en tehlikeli ve güvenilmez bisiklet















Yaşlı bir kadının alışveriş bisikleti, bombadan esinlenilmiş bir güvenlik riskine dönüştü. Bu, aralıklı patlamalarla çalışan müthiş jet motoru dizisinin final bölümü. Ama ne son? Jet, bisikleti biraz daha hızlı itiyor ancak keskin gözler bu meydan okumanın bisikleti nasıl yana sarstığını fark etmiştir. Evet, durumu daha iyi bir kadro, tekerler vs ile iyileştirebilirdik ancak ben bisikletin bu halini seviyorum, o halen kötü bir bisiklet diyor işin mucidi.

Çılgın mucidin bisikleti nasıl ortaya çıkardığını görmek isterseniz...