15 Mayıs 2024

Güdül Belediyesi

[bisikletle]Türkiye: Paflagonya’nın derinliğine doğru... turu kapsamında rotam Ankara’nın Güdül ilçesinden geçti. Konaklamak için tek seçenek belediyenin Konukevi’ydi. Pek çok eksikliklerine karşın 500 lira ödeme alındı. Garipsediğim bu durumu belediye başkanına ilettim. Nasıl bir yanıt gelecek merak ediyorum.





 










Sayın

Mehmet Doğanay

Güdül Belediye Başkanı

 

Konu: Konukevi’nin durumu.

 

Avrupa Bisiklet Rotası Ağı'na (EuroVelo) Türkiye'nin dahil olması amacıyla bisikletle[Türkiye] projesi kapsamında belirlenen rota Güdül’den geçiyordu. Cittaslow olması nedeniyle ilçenin de bisiklet turizmine katılması öncelikli isteğimizdi. Gelmeden belediyenizi arayıp konaklama olanaklarını sorduğumda Konukevi’nin olduğu söylenmişti. Telefonlar edildi, geliş tarihi bildirildi ve 8 Mayıs 2024 Çarşamba günü Güdül’e varıldı. Konukevi’ne gittim, kayıt yapıldı, odaya çıkıldı ve ne göreyim: sıcak su yok, internet yok, ücrete kahvaltı bile dahil değil, ve de 500 lira. 1 kişi için istenilen ücrete şaşa kaldım. Bu ücrete, hatta altında, yakınızdaki ilçelerde kahvaltı dahil, sıcak suyu ve interneti olan konaklama olanakları mevcut. Belediye olarak hiç mi araştırma yapmıyor, bir yığın eksiği olan oda için 500 lira istemektesiniz? (*)

 

Konuyu dile getirmek üzere başkan yardımcısı Münir Beye ulaştım. Durumu ve rahatsızlığımı aktardım. Kendisi de sorunlara ilişkin bir yığın neden sıraladı, ama esas lafını sonunda etti: “Ya 500 lirayı ödersiniz ya da beğenmiyorsanız kalmazsınız.” Yani, dilimizde kaba da olsa bu durumu çok iyi anlatan bir sözcük vardır; “yersen” demeğe getirdi. Bu saatten sonra Kızılcahamam’a pedallamak istemediğimden “yedim”. Ancak Güdül adına, belediyeniz adına ve partiniz adına üzüldüm. İlçeyi bu şekliyle tanımak, hatırlamak istemezdim. 

 

Projelerle gelmiştim; ilçenin otantik özellikleri, çevrenin güzelliği ve uygunluğu, Cittaslow olması… Bunlar hepsi bisiklet turizmi, bisiklet festivali için uygun özellikler. Güdül’e hareketlilik kazandırır, gelir bırakır. Bunu değerlendirin lütfen.

 

Saygılarla,

 

 

Mustafa H. Dorsay

 

 

(*) Tüm eksikler yetmiyormuş gibi bir de tüm gece odanın tavanındaki algılayıcı sürekli bipledi, uykunun tadını kaçırdı! Yani 500 liraya ne uyuyabildik, ne de yıkanabildik!



----------



CİMER üzerinden yolladığım iletiye 23.05.2024 tarihinde yanıt verildi. Yorumunu size bırakıyorum.