1 Nisan 2021

Türkiye’nin İlk Yerli Bikepacking Çanta Markasıyla Tanışın: Pack2Ride


Yurt dışında büyük bir pazar haline gelen Bikepacking turculuğu ve donanımları, Pack2Ride ile artık bir Türk marka tarafından da meraklılarının karşısına çıkıyor.

 

Bisiklet dünyasının yakın dönemine kısa bir bakış attığımızda son yıllarda bazı temel parçaların yükselenler arasında olduğunu net bir şekilde görebiliriz. Model bazında bakıldığında Gravel ve Cyclocross sınıflarının, yol bisikleti çizgilerini araziye yaklaştırması kullanıcılar tarafındaki ilginin temeli olduğu görülebilir. Yine yol bisikletlerinde disk freni de bu noktada üst sıralara yazabiliriz. Madalyonun diğer yüzünde ise “Turculuk” kavramında yeni bir kulvar açan ‘Bikepacking’ akımı listenin en başında kendisine yer açtı.


Temel ihtiyaç odaklı, daha az ve öz eşya ile uzaklara gidebilme felsefesinden doğan Bikepacking, beraberinde kendine has belli başlı donanım zorunluluklarını getirdi. Tur bisikletlerinden alıştığımız heybe çantalar bu yeni yolculuk felsefesiyle tamamen rafa kaldırıldı ve aerodinamik prensipler düşünülerek gidon ve kadroya entegre edilen yeni çanta tasarımları ön plana çıktı. Yurt dışında artık kendine has bir pazar haline gelen bu rekabette artık bir Türk markanın varlığından da söz etmek mümkün; Pack2Ride.

 

Pack2Ride Bikepacking çanta modelleri hakkında öne çıkanlar


Endüstriyel Tasarımcı Bülent Tekin tarafından hayata geçirilen Pack2Ride, bisikleti ve onun ihtiyaçlarını bilen bir zihnin somut bir şekle bürünmüş hali olarak da nitelendirilebilir. Henüz çok yeni olan marka, Türkiye’de gördüğü ilginin de vesilesiyle kısa sürede ürün gamında önemli çeşitliliğe gitmeyi ihmal etmedi. Kadro, sele altı ve gidon çantası çeşitleriyle meraklılarına opsiyonlar sunan markadan istenilirse set şeklinde de çantaları satın almak mümkün.


Pack2Ride’ın ürün gamına göz gezdirdiğimizde; Inova, Toprock, Inna, AskMe, Bongo, Hodo ve Joyride gibi farklı amaçlara hizmet eden çantaların olduğunu görüyoruz. Yağmur ve dış etmenlerin çoğuna yüksek mukavemet gösteren kumaş yapılarıyla öne çıkan çantaların, sürüş sırasında oluşan kötü senaryolar düşünülerek özenle tasarlandığını görüyoruz. Örneğin sele altı çantası olarak görev yapan 18 litre hacimli Inova‘nın bozuk yollarda bile sallanmaması adına özel önlemler barındırması bu noktada dikkatimizden kaçmıyor. Eğer siz de gerek şehir içi gerekse uzun sürüşlerde bir bisiklet çantasına ihtiyaç duyuyorsanız, Pack2Ride’ın ürünlerini buradan inceleyebilirsiniz.

Ters
















İlginizi çekebilir bisikletle Türkiye: Kazdağları, Günübirlik Mudanya-Sudüşen-Yalova... Zafere Doğru, bisikletle ilgili her şey... (3)