15 Kasım 2013

Mr. Freehand’in ev yapımı karbon bisikletleri

Svetlyo Kostov (namı diğer Mr. Freehand) karbon fiber konstrüksiyonu, genç yaşta yarış arabaları, motosiklet ve uçak yaparken öğrendi. Şu sıralar bu tekniği yapısal karbon parçaların geliştirilmesi ve kendi için bir bisiklet yapımında kullanmakta. Svetlyo daha az geleneksel olan ‘Ferrari’ bisikletine karar vermeden önce Oval bisikleti üretti ve 6 ay boyunca her gün sürdü. İkinci bisiklet 2 parçalık bir kadro ve bütünleşik karbon arka çamurluktan oluşmakta.

Bugün her iki ‘farklı’ ev yapımı bisikletini işe gidiş-gelişlerde ve şehirde kullanıyor. Bisikletleriyle her gittiği yerde yoğun ilgi çektiği söylenebilir.

Svetlyo tüm bu işlemleri ‘yeşil’ bir yol izleyerek yapmayı istedi. Bu bisikletleri yaparken sadece 4 ampulün tükettiği elektrik miktarını harcadı. Ne tasarımı için bilgisayar, ne de yapımı için elektrikli araç gereç kullandı (buna ısı ve alternatif akım dahil). Kırmızı boya bir araba tamirinden arta kalmıştı. Grafik ve yazılarda kullandığı havalı boya tabancasının havası ise bir kamyon lastiğinin elle şişirilmesiyle sağlandı.