8 Kasım 2013

Alkollü bisiklet cezası

Alkollü bisiklet kullanmaktan 700 lira ceza kesilip ehliyetlerine 6 ay el konan bir kişi dava açtı. Mahkeme para cezasını hukuka uygun buldu, ehliyet kısmında ise yürütmeyi durdurdu.

Edirne’de oturan A.K. ve arkadaşı Ş.Y., temmuz ayında bisikletleriyle Yunanistan’a gittiler. Burada yemek yiyerek içki içen iki arkadaş, gece yarısı Edirne’ye döndüler. Lozan Caddesi’nde bisikletleriyle yürüyen iki arkadaşı, devriye gezen polis ekipleri durdurdu. Ekipler, haklarında şikâyet olduğunu söyleyerek hiçbir işlem yapmadan A.K. ve Ş.Y.’yi Selimiye Polis Merkezi’ne yönlendirdi. Merkeze giden iki arkadaş da, hiçbir işlem yapmadıkları için devriye ekiplerinden şikâyetçi oldular. Bunun üzerine yapılan muayenede A.K.’nin 1.70 promil, Ş.Y.’nin ise 1.20 promil alkollü olduğu tespit edildi ve iki arkadaşa alkollü bisiklet kullanmaktan 700’er, ehliyetlerini beyan edemedikleri için de 160’ar lira parası cezası kesildi. Ayrıca ikilinin B sınıfı ehliyetlerine de 6 ay süreyle el konuldu.
Ehliyetsiz yakalandı
A.K., 19 Ağustos’ta bu kez ehliyetsiz araç kullanırken yakalandı, bin 407 lira daha para cezası kesildi. A.K. de dava açarak para cezasının iptalini, ehliyetinin geri alınması işleminin de kaldırılmasını istedi. Dosyayı inceleyen Edirne İdare Mahkemesi, motorsuz taşıt olduğundan bisiklet için ehliyet alma zorunluluğu olmadığı hükmüyle A.K.’nin ehliyetinin geri alınması yönündeki işlemde yürütmeyi durdurdu, ancak alkollü halde bisiklet kullanmaktan kesilen 700 lira cezayı hukuka uygun buldu.

Kaynak Hürriyet


Haber için Engin’e teşekkürler.














İlginizi çekebilir Reklamlar