1 Mayıs 2023

1 0 0 _ 1 0 0 e 1 G e z i : T u z l a


Uzundur arkadaşlarla beraber olmamıştık. Münferit günler sonrasında bu pazar yüz yüze gelmek çok keyif verdi. Özlemişiz birlikte pedallamayı. Hele de turun sonunda Kamil’e rastlamak günün en güzel sürpriziydi.

 

Sabah Bostancı Caffé Nero’da buluşup yola çıktık; Nurhan, Kaya, Haluk ve Mehmet ile. Pendik Beltur’da Varujan da dahil olunca 7'li olduk ve Tuzla yolunu tuttuk. Uzundur görüşülmediğinden herkesin anlatacağı konuşacağı öylesine çok konu vardı ki, yol boyunca sürdü muhabbet. Yetmedi mola noktalarında devam etti. Nisan’ın son günü, bahar artık kendini her şekliyle gösteriyor; güneşli bir hava, çiçek açmış ağaçlar, çayırlara yayılmış insanlar, koşturan bebeler, bisikletliler... Ortalık kalabalık. 

 

Türkiye önemli bir yol ayırımının arifesinde. İki hafta sonra son derece kritik bir seçim olacak. Ülke insanı nasıl devam etmek istediğini gösterecek; istibdat mı? / özgürlükçü demokrasi mi?

 

Türkiye’de demokrasi uğrunda verilen mücadeleleri en güzel bir biçimde anlatan ifadelerden biri merhum gazeteci Mehmet Ali Birand’ın bir belgeselinde dile getirdiği şu sözlerdir; “Demokrasi dünyanın en narin çiçeğidir. Onu yaşatan hoşgörüdür, uzlaşıdır, diyalogdur…”

 

Ülkemiz ne yazık ki bu narin çiçeğin pek çok kez koparıldığına şahitlik etmiştir. Şu anda ise iktidar, o çiçeği köküyle birlikte koparma çabasındadır. Bugün ülkemizde kötü muamele, işkence, adeta haber değeri taşıyamayacak bir düzeyde sıradanlaşmıştır. Kendisini siyasi iktidarla aynı çizgide görmeyen, aynı değerleri paylaşmayan, aynı yerde durmayan sayısız insan bu ülkenin kaynaklarına erişim konusunda örtülü bir dışlanmaya maruz bırakılmaktadır. İktidar “devlet benim” anlayışı ile tüm gücü elinde toplayarak yozlaşmış; demokrasinin kalbi olması gereken TBMM etkisizleştirilmiş, medyanın çok sesliliği ortadan kaldırılmış ve hukukun üstünlüğünden üstünlerin hukukuna geçilmiştir. Devlet gücünü kullananların insan haklarını ayak bağı olarak gördüğü, hukuku üstün, yargıyı bağımsız tutmak yerine kendisine bağladığı gerçeğiyle karşı karşıyayız. Demokrasiden uzaklaştıkça daha da fakirleşmekteyiz.

Serbestiyet


Öğle yemeğini Tuzla Filizler Köftecisinde aldık ve Tuzla içinde büyük bir daire çizip geldiğimiz sahil yolundan geri dönüp evlerimizin yolunu tuttuk. Günü sonlandırmadan size çok keyifli bir ikiliyi tanıtayım: Erol Sarp ve Lukas Vogel'den oluşan Grandbrothers.

 

Erol ve Lukas, kendi müzik geçmişlerini ve disiplinlerini birbirine bağlamak için Grandbrothers'ı kurdular: Erol eğitimli bir caz piyanisti, Lukas ise Access Music'te gündüzleri “Synthesizer” üretiyor. Birlikte, klasik besteyi modern, deneysel prodüksiyon ve ses tasarımıyla birleştiren bir ‘sound’ yaratıyorlar.























1 0 0 _ 1 0 0 e 1 G e z i : T u z l a: Dudullu-Bostancı-Pendik-Tuzla-Maltepe-Dudullu

 

Tur tarihi: 30 Nisan 2023

Alınan yol: 87,20 km
Ortalama hız: 15,6 km/s

En yüksek hız: 49,2 km/s
Bisiklete biniş süresi 5 s 35 dk, dışarıda geçen süre 9 s 34 dk

En yüksek sıcaklık 25 ˚C, en düşük 13 ˚C, ortalama 18,3 ˚C
Yükselti kazancı (çıkış) 837,5 m, kaybı (iniş) 834,3 m
En düşük yükselti 0 m, en yüksek 167,5 m

 

Garmin yol bilgileri 1 0 0 _ 1 0 0 e 1 G e z i : T u z l a 

 

Relive yol bilgileri 1 0 0 _ 1 0 0 e 1 G e z i : T u z l a 

















Foto katkıları için Varujan’a teşekkürler.

 

 

 

 

 










 

İlginizi çekebilir “Bisiklet Sergisi”, Büyükada, 0202 ruT noS, İki Yaka Bir Rota; Kavaklar