27 Şubat 2023

Aydos III


Yeni yıla girdik, başladık pedallamaya... Ne güzel derken büyük bir yıkım oldu: Deprem. Türkiye çok sert bir doğal afetle karşılaştı. 20 yıldır iktidar olan partinin bu süreçte hiçbir şey yapmadığı, deprem sonrası için de hiçbir hazırlığın olmadığı görüldü/anlaşıldı. Ülke bir kabus içinde! Moralimiz sıfır, evden çıkma isteği kalmadı. Otur otur, göbek durumları! “Selenin üzerine çıkmazsan işin zor...” dedim ve bu pazar bizim klasik Aydos turunu pedalladık. 40+ km.lik bir daire. Alabildiğine keyifli. Aydos bölgesindeki sert tırmanış dışında son derece de mülayim, hani ufak tefekleri saymazsak.


Defalarca yazdığımdan, kısaca rotası şöyle: Ümraniye Dudullu’dan Ataşehir YEDPA’ya çıkıp Kayışdağı eteklerinden giden yoldan Yakacık’a gelip, oradan Aydos diye tırmanmak gerek. Yakacık’ta bir mola, Çınarların altında kahveler var, 2’den fazla. İstediğinizi seçin, denk gelirseniz kadın işleticiyi tercih edin. Biz bugün göremedik, dükkanı kapalıydı. Hemen yanı başında, genç birinin, önceki turlarımızda tanıdığımız büfeden çaylarımızı ısmarladık, yanımızdaki sandviçleri yedik. Biraz dinlendik ve devam ettik. Yolda saygısızca araç kullanan 2 sürücüye de ceza yazarak : )) Sultanbeyli üzerinden TEM yan yoldan Dudullu’ya döndük.

 

Sayfayı kapatmadan önce, ambiyans, caz, elektronik müzik ve dünya müziğini harmanlayan bir İngiliz üçlü dinletmek istiyorum: Mammal Hands. 2020 Eylül tarihli Captured Spirits adlı albümlerinden Chaser.



















Aydos III: Dudullu-Kayışdağı-Yakacık-Aydos-Sultanbeyli-İMES-Dudullu

 

Tur tarihi: 26 Şubat 2023

Alınan yol: 39,33 km
Ortalama hız: 15,4 km/s

En yüksek hız: 47,3 km/s
Bisiklete biniş süresi 2 s 33 dk, dışarıda geçen süre 4 s 33 dk

En yüksek sıcaklık 21 ˚C, en düşük 14 ˚C, ortalama 15,8 ˚C
Yükselti kazancı (çıkış) 565 m, kaybı (iniş) 579 m
En düşük yükselti 36,6 m, en yüksek 315,6 m

 

Garmin yol bilgiler Aydos III

 

Relive yol bilgiler Aydos III