9 Mayıs 2023

Stromer ST7


Stromer ST7, "speed pedelec" olarak bilinen ve 45 km/s hıza çıkabilen bir model. Avrupa'da (Türkiye’de de) e-bisiklet yerine moped olarak kabul edilirler, kask takmak zorunludur ve bazı ülkelerde kayıt ve araç plakası gerekir. ST7, 52 Nm torkluk 940 vat gücünde bir arka göbek motoru, bir Gates karbon kayış ve onu 260 kilometre menzile ulaştıran 1440 vat saat’lik bir batarya ile donatılmış. Bunun dışında üzerinde yeni bir Pinion "smart.shift" vites bulunmakta.  


Şöyle tanıtılmış: "Pinion Smart.Shift, güvenilir ve neredeyse hiç bakım gerektirmeyen vites teknolojisini butonlu-elektrikli vites değiştirmenin avantajlarıyla birleştiriyor. Vites değiştirme hızlı, ergonomik ve sezgisel bir şekilde bir düğmeye dokunarak yapılır. Diğer işlevler de akıllı: Başlangıç vitesi önceden seçilebilir ve e-bisiklet ekranındaki entegre vites göstergesi yardımıyla seçilen vites sürüş sırasında görünür."




Dururken veya güç uygularken kolay vites değiştirmek aslında bir e-bisiklet için çok önemlidir. Kırmızı ışığa gelmeden önce vites küçültmeye gerek kalmadan yeşil yandığında gerçekten rahatça pedalı çevirebilmek büyük bir kolaylıktır. Geleneksel vites aktarıcılarının yaptığı gibi tüm dişlilerin arka tekerde yer alması yerine kapalı bir kutu içinde birleşik hale getirilmesi, zincir yerine Gates karbon kayışla birleştiğinde bakımı en aza indirecek ve koparılan zincir olaylarını ortadan kaldıracaktır.


Bunun gibi uzun menzilli, çok hızlı e-bisikletlerin bir önemi var mı? Stromer bisikletini şöyle anlatıyor: "ST7, S-Pedelec sektöründe mümkün olanın sınırlarını bir kez daha tanımlamakla kalmıyor, bu bisikletle aynı zamanda günlük 30 km.den fazla işe gidip gelen yolculara verimli ve çevre dostu bir ulaşım aracı sunuyoruz. Gerçekten başaracağımıza inanıyoruz. Birçok uzun mesafeli yolcuya bununla ilham veriyor ve onları geçiş yapmaya ikna ediyoruz. Sonunda, yalnızca olağanüstü performans ve menzilden faydalanmakla kalmıyorlar, aynı zamanda entegre tasarımlı en son teknolojide bir bisiklete sahip oluyorlar."

 

Daha fazla bilgi için Stromer ST7









İlginizi çekebilir Selle Royal ON, Powershift: Belçikalı Firma Bisiklet Vitesinde Devrim Yaratıyor, Devrim mi, Yutturmaca mı? "Supre Drive" vitesi diğerlerinden üstün