26 Eylül 2022

Selle Royal ON


Yeni ürün, ödüllü eZone selesinin evrimi.

 

Ödüllü “eZone” selenin devamı olan yeni “Selle Royal ON” selesi farklı bir ölçüt belirlemek ve kullanıcılara sürüş sırasında daha da iyi destek sağlamak amacıyla üç model olarak sunuldu.

  

Ayrıntılarıyla Royal ON 

 

Yeni ON selesi için Selle Royal, BMW Grup'un tasarım yan kuruluşu olan ve aynı zamanda eZone selesine önemli ölçüde katılan Designworks ile bir kez daha birlikte çalıştı. E-bisiklet kullanımına ilişkin yeni bilgiler ve çeşitli araştırmalar İtalyanları yeni ürünü geliştirmeye yöneltti.


Bu ürün, e-bisiklet kullanıcılarının özel gereksinimlerini karşılamalı ve sürüş sırasında çeşitli zorluklara karşı koymalı. Selle Royal marka müdürü Roberto Bucci en son gelişmeleri şöyle aktarıyor:

 

“Tipik bir e-bisiklet diye bir şey yoktur ve kesinlikle tipik bir e-bisiklet sürücüsü de yoktur. E-bisikletlerin çeşitliliği artık elektrikli olmayan bisikletlerin ki kadar geniş oldu. Kentsel, kargo ve hibrit bisikletlerden trekking ve dağ bisikletlerine kadar uzanıyor bu çeşitlilik. eZone sadece şehirli e-bisiklet sürücüleri tarafından yeğlenen ılımlı sürüş konumunu destekler iken, ON'un geliştirilmesi Selle Royal'in e-bisiklet ortamındaki secim patlamasına olan tepkisidir. Oturma konumu ne olursa olsun, herkesin e-bisikletini rahatça kullanabilmesi gerektiğine inanıyoruz.”

 

Roberto Bucci

 

Yeni “Selle Royal ON” ile kullanıcının -nasıl olursa olsun- her şekilde sürüş konumundaki rahatlık ve çevikliğe büyük önem verildi. Yalın ve çağdaş tasarımıyla yeni ON selesi, her e-bisiklete de uyum sağlamakta. Bu nedenle yeni selenin farklı oturma konumları için üç modeli bulunuyor:

 

  • Athletic (Atletik), 45°'lik oturma açısı
  • Moderate (Ilımlı), 60°'lik oturma açısı 
  • Relaxed (Rahat), 90°'lik oturma açısı

 

Tüm modeller, sürücünün uzun biniş sürelerinden yararlanması, kendini güvende hissetmesi ve e-bisikletinin kontrolünü elinde tutması gereken özellikler sunmakta:

 

  • E-Fit Design (E-Fit Tasarım): Selle Royal ON, e-Bisi'ye özeldir ve e- Bisi'de doğru konumu bulmayı kolaylaştırmayı amaçlayan yenilikçi, kıvrımlı bir tasarımı bulunmaktadır.  eZone'da olduğu gibi selenin arka kısmı geriye kayılmaması için yükseltilmiş. Bu da kullanıcının sırtı için daha rahatlatıcı bir özellik. Esnek sele kenarları bir yandan denge sağlarken aynı zamanda pedal çevirirken sürücüyü desteklemekte.


  • E-Grip: Yumuşak dokunuşlu yüzeyi bulunan yenilikçi tutamak, e-bisikletin zor yerlerde elle itilmesine yardımcı olmakta.


  • Royalgel: Selle Royal, Royalgel olmadan ne olurdu? Markanın diğer selelerinde olduğu gibi malzeme, basıncı sele yüzeyine eşit olarak dağıttığı, dayanıklı ve başında olduğu gibi uzun sürüşlerden sonra hala destek sağlamakta.


  • Royal Vaccuum (Royal Vakum): Bu patentli teknoloji ile Selle Royal, selenin bütün olarak su geçirmez olmasını, yağmurda ve yağışlı havalarda uzun süre kullanımdan sonra bile öyle kalmasını sağlamakta.


  • Integrated Clip System (Entegre Klips Sistemi): Sele çantaları gibi çeşitli Selle Royal aksesuarları buraya kolayca takılıp sele kişiselleştirilmekte.


Sonuç

 

Uzun süredir e-bisiklete özel bileşen, aksesuarları geliştirmenin çağdaş araçları ve onların gereksinimlerini en iyi şekilde karşılamanın doğru yolu olduğu, Selle Royal selelerini öncü, şimdiki başarılı modelini daha geniş bir uygulama yelpazesi için yeniden konumlandırdığını görmekteyiz.