22 Mayıs 2012

Audi-Elektrobisiklet: Bir düğme basımıyla dönen tekerler

Dünyanın en büyük ‘Tuning‘ heyecanı, Wörthersee’deki (Avusturya) GTI-Buluşması. 1982’den beri gerçekleşen bu festivalin bugün artık 150 binin üzerinde takipçisi var. Audi, heyecan verici özelliklere sahip elektrobisikletini işte tam burada tanıttı.
Audi E-bisikletin ana öğesi karbon. 26” tekerler, kadro ve arka çatalın karbon olması, onu hem hafif hem de dayanıklı kılıyor. Buna karşın, bu ikiteker pek de hafif sıklet sayılmaz. Tartıya koyduğunuzda yaklaşık 26 kg geliyor. Bunun nedeni, rahatlıkla 3 beygir güç veren ve pedalların gövdesinde bulunan elektromotor ile 530 Vs (vat/saat) kapasiteli lityum iyon pil.
Pedelek durumunda kullandığınızda, yani pedal ve motor desteğiyle, Audi verilerine göre 80 km hıza ve 70 km mesafeye ulaşabiliyorsunuz. Sadece elektro motorla ise rahatlıkla 50 km hız yapılıyor. Kontrolü, aynen motosiklette olduğu gibi, döner elcikten. Güzel bir espri olarak, mühendisler bir ‘Wheelie-Modus’ sistemi takmışlar. Bu elektronik alet, ön tekeri kaldırarak yapılan artistik sürüşlerde dengeyi ayarlıyor ve tekeri havada tutuyor.









Audi E-Bisiklet: Wörthersee’deki GTI buluşmasında  Audi bu bisikleti tanıtacak.













Çarpıcı detay: Elektrobisiklet ‘Wheelie-Otomatik’ sayesinde arka teker üzerinde dengeli bir şekilde sürülebiliyor.



Tarz: Yüksek kaliteli araba üreticisinin elektrobisikleti de asil görünüyor. Özellikle karbon kadro, bu izlenimi uyandırıyor.













Eskiz: Kurumun çalışanları E-Bisikletin tasarımında fikirlerini geliştirmekteler. Yüksek oranda karbon kullanımına rağmen, bisiklet 26 kg ağırlığında. Bu elektro motor ve aküden kaynaklanıyor.










Teknik detaylar: Bu çizim, teknik çözümlerin nasıl yerleştirildiğini açıklıyor.

Kaynak SpiegelOnLine