16 Ekim 2009

Altur ile yazışma

16.08.2009 tarihinde yaptığımız gezi dönüşünde bir minibüsle yaşadığımız sorun Altur firmasının konuya duyarlı yaklaşımı sonucu çözüldü. Altur’a gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederim.

Olay şu şekilde gelişti: Kurtdoğmuş gezisi dönüşü bizi zor duruma sokan minibüsün Altur firmasına ait olduğunu görünce plakasını alıp Altur’a şikayet ettim. E-postama bir yanıt gelmeyince telefonla arayıp müşteri ilişkileri müdüresi ile görüşüp nedenini sordum. Konuyla ilgileneceğini ve bana geri döneceğini söyledi. Birkaç gün sonra arandığımda araç şöförü hakkında daha önce de şikayetler gelmesi üzerine işine son verildiğini açıkladı. Yazılı olarak da bilgi vermesini rica ettim. Ancak daha sonra araç sahibi tarafından garip postalar almaya başladım. Şehir dışında bulunduğumdan dönüşümde ona da gereken yanıtı verip (araç sahibi de sonra özür diledi) konunun tamamını firma sahibine de haberi olması için ilettim. Eksik olmasınlar aradan geçen kısa bir süre sonra kendisi beni arayıp olanlardan dolayı üzüntü duyduğunu, konuya duyarlı olmaları için gerekli birimlerin uyarıldığını iletti.

Asağıda yazışmaları okuyabilirsiniz.

From: Mustafa Dorsay
Date: September 20, 2009 12:00:42
To: eiren@alturturizm.com.tr
Subject: Fwd: 34 TL 3337 plakalı araç

Sayın
Abdurrahim Albayrak,
şirket sahibi olarak sizi bu olayla ilgili bilgilendirmeyi gerekli görüyorum.
Saygılarla,
Mustafa Dorsay
www.dorsay.com.tr


From: Mustafa Dorsay
Date: September 19, 2009 5:01:50
To: Cersu Erköse
Cc: Halil Kemal , Hikmet Albayrak , Naim Çınar , Hayri Temiz , Deniz Som , Abdulkadir Yucelman , Ruhat Mengi , Deniz Alphan , Neyyire Ozkan , Aydan Celik
Subject: Re: 34 TL 3337 plakalı araç

Sayın Erköse,
İstanbul dışında olduğumdan iletinize ancak yanıt verebiliyorum.
Yaşanan tatsız olaya uzun uğraşlarım sonucu bir açıklama getirmenize teşekkür ederim. Ne var ki daha önce de aktardığım gibi durum size açıklandığı gibi değildir. Sürücünün de zaten yaptığı hatalı hareketi kabul edeceğini beklemek saflık olurdu. Elbette inkar edecekti. Ancak Hüsnü Bal isminde bir şahıs aşağıda gördüğünüz iletileri yollamakta. Buradan da görülüyor ki hem araç sahibi hem şoför kendini bilmez davranışlar içinde olmakta ısrarcılar. Akılları sıra bana gözdağı vermeye çalışıyorlar.
Size yaptığım şikayeti soruşturdunuz. Haklılık durumuna göre bir karar verdiniz. Bana telefonda, şoför hakkında önceden de yapılmış şikayetler olduğunu ve bu yüzden de isten çıkartıldığını söylediniz. Buraya kadar herşey olması gerektiği gibi. Ancak, bütün bunlar olurken adımı 3. kişilerle paylaşmanız doğru değildi. İsmimin saklı kalması gerekirdi. Ama sizler hangi akla hizmet bu hatayı yaptınız ve beni hasta insanlarla karşı karşıya bıraktınız?!
Umarım sağduyu ağır basar ve olay daha ileriye taşınmaz. Bu dengesiz kişiler hadlerini aşarak davranmaya devam ederlerse savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Bu yazışmaları delil olarak vereceğimi de bilmenizi isterim.
Saygılarla,
Mustafa Dorsay


On Sep 11, 2009, at 11:49 , Cersu Erköse wrote:

Sn.Dorsay,
16/08/2009 tarihinde yaşamış olduğunuz tatsız hadise nedeni ile araç sahibi ve sürücüsü ana binamıza davet edilerek gerekli ifadelerine başvurulmuştur. Araç sahibi hafta sonu olması nedeni ile aracını akrabasına (sürücü) ödünç vermiştir. Sürücü 3 aile olarak (çocukları ile birlikte) hafta sonu tatiline gitmiştir. Vuku bulan olayın oluş sebebi ise tek şerit olan yolda karşıdan gelen araçla tehlike yaşanmaması için size korna çalarak uyarı yapmasından dolayı kaynaklanmakta imiş. Aile oldukları için alkollü olmadıklarını ve size ikaz için korna çaldıklarını belirtmişlerdir. Amacımız tatsızlık çıkarmak değildi demekte ve tarafınızdan özür dilemektedirler. Firma olarak; eğitimlerimizde trafik kuralları ve beşeri münasebetlerin esas maddeler olduğunu ve her sürücümüze tek tek eğitimler verdiğimizi bildirir, iyi günler dileriz.
Saygılarımızla;
Cersu ERKÖSE
MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ, KALİTE ve İK MÜDÜRÜ

ALTUR TURIZM SERVİS ve TİC. LTD. ŞTİ.
Basın Ekspress Yolu Cemal Ulusoy Cad. No:1 34530 Yenibosna - İstanbul
Tel: +90 212 411 50 00 pbx Fax: +90 212 425 97 53
www.alturturizm.com.tr


From: Mustafa Dorsay
Date: September 19, 2009 4:56:47
To: hüsnü bal
Subject: Re: SN.MUSTAFA DORSAY A ÖNEMLİ!!!!!!!!!!!

Sayın Hüsnü Bal,
İstanbul dışında olduğumdan iletinizi şimdi yanıtlayabiliyorum.
Sırasıyla:
1- Benim yoğun baskımla Altur'un şoförü isten çıkartacağını düşünüyor olmanız çok safca bir yaklaşım. Kimse sebepsiz yere işten çıkarılmaz. Anlaşılan sicili bozuktu ve son şikayet taşıran damla olmuş ki böyle bir karar verilmiş.
2- Fukara edebiyatı yapmaya çalışıyorsunuz ama yerinizde olsam bu olaydan bir ders çıkarır, bundan böyle çalıştırdığım kişileri daha dikkatlı seçer eğitimli olmalarına önem verirdim.
3- Kimseye iftira edilmemiştir. Kelimesi kelimesine doğrudur. Olayın tanıkları mevcuttur. Kendini bilen bir insan o şekilde davranmaz ve araç kullanmaz. Nitekim "adamı sinek gibi ezmediğine pişmanım" diyen birinin trafikte araç kullanıyor olması durumun ne derece vahim olduğunun kanıtıdır. O kişiyi tedavi etmek lazım. Ona bir iyilik yapın ve Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine terapiye götürün. Sevap işlersiniz.
4- Altur'la bir derdim yoktur. Tanışıklığım bile yoktur. Kimden kiraladığı veya sizinle ilişkisi beni hiç ilgilendirmez. Benim muhatabım aracın üzerinde yazan şirkettir. Gerisi aranızdaki ilişkidir, beni bağlamaz.
5- Şahsımla ilgili değerlendirmeleri kendinize saklayın ve haddinizi bilin. Kim oluyorsunuz ki kendinizde böyle bir yetki görüyorsunuz? Çekineceğim bir şey olsaydı adımı ve adresimi yazmazdim. Aklınız sıra bana gözdağı vermeye çalışıyorsunuz ama bilin ki öfkeyle kalkan zararla oturur. Çizmeyi aşacak olursanız (siz veya şoförünüz) bu sefer bu konuyu bir şikayet dilekçesiyle bırakmayıp savcılıkta suç duyurusunda bulunurum. O zaman başka şartlarda muhatap olursunuz benimle.
Basınızın ağrımasını istemiyorsanız yazdıklarınızı yollamadan bir kere daha okumanızı tavsiye ederim.
İyi günler,
Mustafa Dorsay


On Sep 16, 2009, at 10:47 , hüsnü bal wrote:
From: hüsnü bal

Subject:
Date: Wed, 16 Sep 2009 10:46:56

SN.DORSAY
BİR MAİL ATTIM AMA HALA BANA GERİ DÖNMEDİNİZ. YAZDIĞIM MAİLE CEVAP BEKLİYORUM. İŞTEN ATILAN ŞAHIS HERGÜN EVİME GELİYOR. BEN ZOR DURUMDA KALIYORUM. BUNDAN SONRA SENİN EVİNE YÖNLENDİRECEĞİM. BİRAZ DA SEN ZOR DURUMDA KAL. İŞTEN ÇIKMASINA SEN SEBEB OLDUN. BİR ÇÖZÜM BEKLİYORUM. ACİİİİİİİİLLLLLLLL ..............


On Sep 12, 2009, at 13:07 , hüsnü bal wrote:

SN. MUSTAFA DORSAY
GEÇEN AY BİR, HAFTA SONU ÖMERLİ BARAJI YOLUNDA TARTIŞTIĞIN ALTUR YAZILI ARACIN SAHİBİYİM. SİZİN YOĞUN BASKI YAPMANIZDAN DOLAYI ALTUR FİRMASI BU ADAMI İŞTEN ÇIKARMAMI İSTEDİ VE BENDE İSTEMİYEREK İŞİNE SON VERDİM. ARABADA ÇOCUKLARDA DAHİL 12 KİŞİ VARDI. NE ALKOL NEDE BİRA ŞİŞESİ OLMAYAN BİR ARACA İFTİRA VE HAKARETLERDE BULUNMANIZ HİÇDE HOŞ OLMAYAN BİR HAKARETTİR. MAİLİ OKUDUM YAZAN İNSANDAN DEĞİL KENDİMDEN UTANDIM. İNTERNETTE SİTELERİNİZİ GEZDİM, O MAİLİ YAZAN ŞAHISLA SİZİN ARANIZDA DAĞLARCA FARK OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜM.
ŞÖFÖR İŞTEN ÇIKARILALI EN AZ 12 GÜN OLUYOR VE SİZ HALA BU OLAYIN ÜZERİNE GİDİYORSUNUZ. BU ÜLKEDE POLİS, JANDARMA VAR. ARKADAŞ HATALI İSE ŞİKAYETTE BULUNMANIZ GEREKİYORDU. ALTUR FİRMASININ EKMEĞİNİ YİYORUZ, BU FİRMAYI KARALAMANIZ ÇÖZÜM VE HOŞ OLMAYAN BİR DAVRANIŞTIR. BU ARAÇ ALTUR A AİT DEĞİL HÜSNÜ BAL A AİT BİR ARAÇ. DERDİNİZ VARSA BANA MAİL ATINIZ VEYA ( TEL: 0 532 468 89 22 ) NOLU TEL. ARAYABİLİRSİNİZ. İSTERSENİZ KARŞILIKLI KONUŞABİLİRİZ SONUÇTA BİZ İNSANIZ. ALTUR LA BAŞKA BİR DERDİNİZ VARSA BU ARAÇ ÜZERİNDEN DERDİNİZİ PAYLAŞMAK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ. AYRICA BU ARAÇ SADECE ALTUR FİRMASINA ÇALIŞMIYOR.BÜTÜN FİRMALARLA ÇALIŞMA HAKKI VARDIR. BİR İNSAN EKMEĞİNDEN OLDU 2 ÇOCUĞU VE EVİ KİRA, AKŞAM EVİME NASIL EKMEK ALACAĞIM DİYE DÜŞÜNEN BİR ADAMDI. HAYATINDA HİÇ ALKOL ALMAMIŞ BİR İNSANDI SAYIN DORSAY. ZAR ZOR BİR İŞ BULAN ADAMI KOLAYCA SAYENİZDE HARCANDI.......SAÇMA SAPAN BİR MAİL ATAN ADAM SAYESİNDE İŞTEN ÇIKARILDI. '' BEN BU ADAMLA KONUŞTUM İŞTEN ÇIKARILDIĞI ZAMAN, BANA HAKLI OLDUĞUNU SÖYLEDİ. BÖYLE OLACAĞINI BİLSEYDİM KARŞIDAN GELEN KAMYONDAN KAÇMAK YERİNE, O ADAMI SİNEK GİBİ EZMEDİĞİM İÇİN PİŞMANIM DEDİ. BEN ONUN BELKİDE HAYATINI KURTARDIM AMA O BENİM HAYATIMI MAHVETTİ DEDİ'' İNŞALLAH MUTLU VE RAHATLAMIŞSINIZDIR. SİZİ ARADI AMA BULAMADI. BENDE SİZİN İŞYERİ VE CEP TELEFONUNUZ MEVCUT. İSTERSENİZ İŞTEN ÇIKAN BU ADAMA ADRESİNİZİ VERMEK İSTİYORUM....................
SAYGILAR
HÜSNÜ BAL


From: "Halil Kemal"
Date: September 8, 2009 4:53:55
To: "Mustafa Dorsay" , "Hayri Temiz"
Cc: Altur Yanıt Sistemi , Müşteri İlişkileri , "Deniz Som" , "Abdulkadir Yucelman" , "Ruhat Mengi" , "Deniz Alphan" , "Neyyire Ozkan" , "Aydan Celik"
Subject: RE: 34TL3337 plakali arac

Mustafa Bey merhaba,
Öncelikle yaşadığınız olumsuzluk için üzüntülerimi iletmek istiyorum.En kısa zamanda(muhtemelen yarın öğleye kadar) size dönüş yapmış olacağız.saygılarımla.


From: Mustafa Dorsay
Sent: Tuesday, September 08, 2009 4:21 PM
To: Hayri Temiz
Cc: Altur Yanıt Sistemi; Müşteri İlişkileri; Deniz Som; Abdulkadir Yucelman; Ruhat Mengi; Deniz Alphan; Neyyire Ozkan; Aydan Celik
Subject: Fwd: 34TL3337 plakali arac

Sayın
Hayrı Temiz
Servisler Müdürü,
telefonda açıkladığınız durumun tarafıma yazılı olarak yollayacağınızı söylemenize rağmen halen sizden bir yanıt alamadım. Gene iyi niyetimle adresimi bulamadığınızı düşünerek size yazıyorum.
Alttaki olayla ilgili gelişmeleri ve sonucunu açıklayan bir yanıt beklemekteyim. Bu yazıma karşılık halen sizden açıklama gelmez ise samimiyetinize güvenimi kaybedecegim.
Saygılarla,


From: Mustafa Dorsay
Date: September 4, 2009 12:41:01
To: altur@alturturizm.com.tr, musteri@alturturizm.com.tr
Cc: Deniz Som , Abdulkadir Yucelman , Ruhat Mengi , Deniz Alphan , Neyyire Ozkan , Aydan Celik
Subject: Fwd: 34TL3337 plakali arac

Sayın lgili,
bu konudaki gelişmelerin yazılı olarak verilmesi için halen bekliyorum. Ne kadar sürecek daha?


From: Mustafa Dorsay
Date: August 24, 2009 11:31:23
To: altur@alturturizm.com.tr
Cc: Deniz Som , Abdulkadir Yucelman , Ruhat Mengi , Deniz Alphan , Neyyire Ozkan , Gungor Mengi , Aydan Celik
Subject: Fwd: 34TL3337 plakali arac

Sayın İlgili,
17 Ağustos'ta size aşağıda görülen iletiyi yollamıştım. Bugüne kadar bu konuyla ilgili bir yanıt alamadım. İyi niyetimle elinize geçmediğini düşünerek tekrar yolluyorum. Konuya İlişkin bilgi bekliyorum.
Saygılarla
Mustafa Dorsay


From: Mustafa Dorsay
Date: August 17, 2009 4:42:35
To: altur@alturturizm.com.tr
Subject: 34TL3337 plakali arac

Sayın Yetkili,
dün, yani pazar günü (16.08.2009) saat 17:30 - 18:00 cıvarında 8 arkadaşımla Ömerli -Tuzla Tersane yolundan bisikletlerle eve dönmekteydik. Bölgesini şimdi bilemediğim bir yerde, arkasında şirketinizin amblemi bulunan beyaz bir minibüs (plaka 34 TL 3337) tarafından yolun kenarında feci şekilde sıkıştırıldım. Neredeyse yalayarak geçti yanımdan. O korkuyla arkasından dikkatli olsana diye seslenince durdu ve yanına gelmemi bekledi. Aracın önünde alkol almış 3 siyah gömlekli kişinin küfürleriyle, hakaretleriyle karşılaştım. Cevap verince de şöför olan kişi aracından çıkmak istercesine bir hamlede bulundu. Yani inecek, ezemediği birini dövmeye kalkacaktı. Neyse ki diğer siyah gömleklinin araya girmesiyle olay büyümeden önlenmiş oldu. Biz hakareti işitmiş olduk, şöförünüz de kendini kahraman saymış oldu. Oyle değil mi, ezecekti, olmadı dövecekti. Neymiş, yolunda bisikletle dolaşıyorduk. Bisikletlinin hakları yoktu. Önüne çıktımı ezer geçersin!
Gözleri dönmüş, kimseye saygısi olmayan kaba vahşi insanlar. Yazıklar olsun bu memlekete.
Şimdi size sormak istiyorum:
1- Şirketinizin araçlarını tatil günlerinde özel amaçla kullanılmasına izin veriyormusunuz?
2- Şöförlerinize nasıl hareket etmeleri, trafikte nasıl araç kullanmalari gerektiği, yaya veya bisikletlilere nasıl davranılması konusunda bir eğitim vermiyormusunuz?
3- Bu araçlar ve şöförler şirketinizi temsil etmekteler. Bu gibi durumlar adınıza yapılmış ters reklamlar değilmidir?
Ben ALTUR'u bu şekilde tanımazdım.
Tarafıma yapılmış bu kaba ve küstahça davranışı kınıyor, bu şöförün uyarılması ve cezalandırılmasını talep ediyorum.
Saygılarla
Mustafa Dorsay
Emniyetevler, Yamaç Sk. 5A
Çeliktepe - İst.

İlginizi çekebilir Kamil Koç