21 Ocak 2011

Bisikletli Ulaşım Çalıştayı Sona Erdi


Sürdürülebilir Ulaşım Merkezi (EMBARQ-SUM Türkiye) İşbirliğiyle Gerçekleştirdiği, Bisikletle Bütünleşik Ulaşım Planlaması Çalıştayı'nın Birincisi Sona Erdi.


Büyükşehir Belediyesi kent içi ulaşımda bisiklet kullanımının tıpkı önceki yıllarda olduğu gibi yeniden yaygınlaştırılması ve gerekli düzenlemelerin yapılmasına yönelik neler yapılması gerektiğinin görüşüldüğü ve Büyükşehir Belediyesi'nden, Emniyet Müdürlüğü'nden, Şehir Plancıları Odası'ndan, Anadolu Üniversitesi'nden ve Osmangazi Üniversitesi'nden yetkili kişilerin katılımıyla gerçekleştirilen, Bisikletle Bütünleşik Ulaşım Planlaması Çalıştayı tamamlandı.
Üç gün süren çalıştayda Eskişehir'de bisiklet kullanım teşvik edilmesi ve gerekli düzenlemelerin nasıl yapılması gerektiği, dünyadan örnek uygulamalar ele alınarak, bilimsel veriler ışığında ayrıntılı olarak değerlendirildi.
Çalıştay hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Jale Nur Süllü, Büyükşehir Belediyesi olarak bisiklet kullanımını, kent içi ulaşımın bir parçası olarak ele aldıklarını söyledi. Çalıştay'da Eskişehir'de bisiklet ulaşımının nasıl planlanması gerektiği, hangi güzergâhların bisiklet kullanımına açılabileceği ve ne tür fiziki düzenlemelerin yapılabileceği kapsamlı olarak ele alındığını ifade eden Süllü, benzeri geniş katılımlı çalıştaylara devam edeceklerini de vurguladı.

Süllü ayrıca çalıştaya katılan ve destek veren kurum ve yetkililere teşekkür etti.

Kaynak Haberler.Com


Eskişehir her zaman doğru uygulamalar ile kendini gösterdi. Eminim bisiklet konusunda da diğer illere örnek olacaktır.