12 Şubat 2015

BisikletForum – 2












‘Yasakçı Zihniyet’ diye internette arattığımızda fazlasıyla karşılığını görmekteyiz. Bir sorunla başa çıkamayınca, başa çıkmak için gerekli çabayı sarf etmek yerine "en temizi toptan yasaklayalım, kökünden halledelim meseleyi" mantığını güden zihniyettir diyen olduğu gibi, Türkiye'de artık etkin olan zihniyettir. Bilim, akıl artık geri planda, önemli olan beyinsiz kişilerin verdikleri akla mantığa uymayan yasakları, girmeyelim hiçbir siteye, yapmayalım onların yapmayın dediği hiçbir şeyi şeklinde açıklayan da var, Ota boka karışıp yasaklayan zihniyet. İçindeki tatmin edemediği arzuları bastıramadığı için karşısındakinin davranışını değiştiren zihniyet. Polis Devleti’nin temel taşı gibi gören de. Hepsi özünde ‘Yasakçı Zihniyet’e karşı çıkmakta.

Kim çıkmaz ki? İfade ve gösteri serbestliği, demokratik hak ve özgürlükten yana olan herkes bunun karşısındadır. Nitekim Gezi, Yırca, Somali, Hes, Nükleer, Termik, Validebağ, Kuzey Ormanları, 3. Köprü... saymakla bitmez, hep bu ‘Yasakçı Zihniyet’e karşı direnmekteler.

Açımızı biraz daraltıp BisikletForum’a odaklanalım. Aynı zihniyet burada da hüküm sürmekte. Hoşlarına gitmeyeni yazdığında foruma giriş hemen kapatılmakta. Bu konudaki çarpıklığı kaleme aldığında “o yazıyı blog’dan çıkartmazsan sana foruma giriş izni vermeyiz!” şeklinde ‘Yasakçı Zihniyet’ kafasıyla yanıt vermekte, sansür uygulamaktalar.

Ve bunlar genç, bisiklet tutkunu, özgürlük sevdalıları. Yarın Türkiye’yi yönetecekler, emaneti devralacaklar. Üzülmemek, kaygılanmamak elde değil.

Bir yanlışlık yapılır. Fark edildiğinde geri dönülür. Bu ayıp değil, olması gerekendir. O yanlış, tekrarlanmaması için gösterilir, saklanmaz. Gösterilir ki başkaları da bilsin, öğrensin. Blog’daki yazı kalkmayacak, kalkmamalı! BisikletForum yöneticileri arasında biraz ‘Yasakçı Zihniyet’ karşıtı olan varsa, bu yazıyı forum sayfalarına taşımalı ki, ifade özgürlüğü kimseye kısıtlanmasın.


Her türlü sansüre, yasağa ve diktaya HAYIR!!!







Blog’daki yazı BisikletForum