15 Eylül 2010

Hutchinson Acrobat Lastikleri

Hutchinson Acrobat lastikleriyle yaşadığım bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum.

Asağıda karşılıklı yazışmaları bulacaksınız.

Değerlendirmeyi size bırakıyorum.


From: Gürol Kızılkartal
Date: 13 Eylül 2010 Pazartesi 07:26:04
To: Mustafa Dorsay
Cc: Cagri Terzioglu , Ozan Bozkurt
Subject: Re: hutchinson acrobat lastikleri

Sayın Mustafa Dorsay,

Hutchinson lastikler yüzünden yaşadığınız sıkıntıya bizde en az sizin kadar üzüldük.

Ancak, insan tarafından üretilen her sanayi ürününde üretimsel bir hata olma ihtimali az ya da çok bulunmaktadır. Eminim siz de katılacaksınız: Nasıl ki iyi diğer lastik firmalarının ürünlerinde "üretim hatası hiç olmamaktadır" diyemezsek "Hutchinson marka lastiklerin hepsinde veya bir çoğunda üretim hatası vardır" diyemeyiz.

Bu tür durumlarda genellikle kullanıcılar kendilerinin ve çevrelerindeki az sayıda kişinin yaşadığı sıkıntıları görürler. Ancak ithalatçı olarak bizler tüm kullanıcıların sıkıntılarını yada beğenilerini gözlemekteyiz. Hutchinson markası için üretim hatası çıkan ürün sayısının dağıttığımız ürün sayısına oranı her yıl %1'in altında kalmaktadır ki bu oran kabul edilebilir sınırlar içindedir.

Yaşadığınız sorun başka bir marka tercih etmiş olsaydınız da başınıza gelebilecek bir şanssızlıktır.

Dağıtımını yaptığımız, konularında dünya markası olmuş firmaların sorunlu ürünlerini, müşteri memnuniyeti ilkemiz doğrultusunda, hızlı ve en doğru şekilde çözüme ulaştırmak görevlerimizin başında gelmektedir.

Saygılarımla,

Gürol Kızılkartal
Manager,
Outdoor and Bike Sports
Marintek Doğa Sporları Malzemeleri Ticaret A.Ş.
Bağdat Caddesi No:33 34724
Kızıltoprak - İstanbul - Turkey
Tel
: +90 216 450 14 60
Fax
: +90 216 450 24 60
Url
: www.marintek.com.tr


On 07.Eyl.2010, at 13:01, Mustafa Dorsay wrote:

Sayın İlgili,

Üzülerek bunu size duyurmak zorundayım. Ne var ki benim düştüğüm hataya başka bisikletçilerin de düşmemesi için bu olanları bisiklet camiasıyla paylaşmak durumunda olduğumu bilmenizi isterim.

Saygılarla

Mustafa Dorsay

Hutchinson lastikleri hakkında
Bisikletle Türkiye / Kars-Ardahan-Iğdır turuna çıkmadan önce bisikletimin bakımını yapmış lastiklerini de değiştirme gereğini düşünmüştüm. Malumunuz lastikler bisikletin en önemli parçalarından birisi, olmazsa olmazları.

Piyasada yaptığım araştırma ve Marintek şirketiyle görüşmem sonucu Hutchinson marka Acrobat lastiklerinde (622x37) karar kıldım. Ürünleri satan Bike&Outdoor mağazasından da siparişimi verip 2 adet lastiği 9 Temmuz’da satın aldım ve 13 Temmuz’da da yola çıktım.

Ancak gezinin son durağı olan Iğdır’da arka lastiğimin yalpaladığını fark ettim. İncelendiğinde balon yapmış olduğu belirlendi. Bu durumda turu ön görülen tarihten 3 gün önce kesmek zorundaydım. Üstelik de bisikleti yürütebilmek için Iğdır’da 28” teker için bulabildiğim tek lastik bir yol bisikleti lastiğiydi, bunu da mecburen değerinin üzerinde satın alarak gereksiz de bir masraf yapmak zorunda kaldım.

Hutchinson’un Acrobat lastiği hatalıydı, dokusu gevşemiş ve 2 yerinden balon yapmıştı (ek fotoya bakınız). Ne yazık ki daha önce de bir bisikletçi dostum Hutchinson City Slick lastiğiyle ilgili sorun yaşamış, lastik zamanından önce çürümüş, o da değiştirmek zorunda kalmıştı.

Maalesef çevremde yaşadığım bu iki olay benim Hutchinson markasına olan güvenimin zedelenmesine hatta yıkılmasına neden oldu. Tabii bununla da kalmadi gezinin zamansız sonlanması, çekilen sıkıntı ve yapılan masrafları da eklediğimizde ne denli yanlış bir seçim yapmış olduğumu fark ettim. Biz tur bisikletçileri ve tabii herkes için önemli olan kalite ve güvenilirlik. Yola çıktığınızda lastiğiniz sizi yarısında bırakıyorsa burada endişe verici bir durumdan söz ediyoruz. Yapılan tanıtımların ve verilen değerlerin boş olduğu, gerçeğin ise sadece yaşanan değerler olduğu apaçık ortaya çıkmakta.

Ancak şunu da belirtmem gerekir ki dönüşümde sorunun çözümüne ilişkin, satıcı Bike&Outdoor ve ithalatçı Marintek gereken sorumluluğu gösterip hatalı ürünü geri alıp parasını iade ettiler. Bu konuda satışlarının arkalarında durmaları ve bisikletçiye gereken desteği vermeleri konusunda her iki şirkete ve çalışanlarına gösterdikleri ilgi için teşekkür etmek isterim.


Aynısını Fransızlara da yazdım ama bugüne kadar ses vermediler (17.10.10).


From: Mustafa Dorsay

Date: 13 Eylül 2010 Pazartesi 17:59:40 GMT+03:00
To: marketing.tires@hutchinson.fr
Cc: Marintek , Cagri Terzioglu , Ozan Bozkurt , Gürol Kızılkartal
Subject: hutchinson acrobat tires

Dear Hutchinson Customer Service Representatives / Team Hutchinson
I just wanted to inform you about my experience with the Hutchinson Acrobat tires (622 x 37) for the record:
I decided to change my tires before I went on a long trip of over 1000 km in the East of Turkey (Kars-Ardahan-Igdir) in July 2010. Since I have been planning this trip for quite a while I wanted to be ready for the roads the best possible way.
After a long period of researching, I picked out the Hutchinson Acrobat (622 x 37). I first contacted your distributor Marintek in Istanbul. I have been referred to Bike & Outdoor, a local shop in Istanbul, where I purchased my new 2 tires on July, 9th. I put them on my bike and started my tour on July, 13th.
Everything went well until I hit the last stop of my tour in Igdir. My bike suddenly started to sway about and I had to find out that my rear tire swelled like a balloon. I had no choice but terminate my tour 3 days earlier than planned. I began hunting for a tire to fit my 28 inch-wheel in the whole city of Igdir. The only tire I could find was one for a road bike since 28 inch-wheelers were not commonly used there at all. I was forced to buy that overly priced tire.
After closely examining the broken tire, I realized the tire had a flaw. It swelled at two different spots and the mesh texture was damaged too. Please see the foto I enclosed for your consideration.
Unfortunately, there is another friend of mine, who had a bad experience with the Hutchinson City Slick tires. The tires wore out prematurely and so he ended up exchanging them.
Those two instances disappointed me to the extent of losing my faith in Hutchinson products. For us, long-distance cyclists tires are very important. Therefore, quality and reliability are the must-haves for us when it comes to choosing the right tire. However, I now figure out I made a bad decision and got the Hutchinson Acrobats. I wished all the advertisement made for these tires would prove right and I would not have to go through this.
Needless to say that I am sharing with my cycling buddies what I experienced. But, no cyclist would like to buy a tire, which may break in the middle of a tour. I strongly believe that advertisement and promises need to be supported by what users make out of that specific product and their positive experience.
In the end, I returned the two tires and got back the exact amount I paid for them.
I would like to thank to solution-oriented Bike & Outdoor and Marintek employees for their interest in the matter and their help.
Best regards,
Mustafa Dorsay
www.bisikletle.blogspot.com


İlginizi çekebilir: Topeak Gidon Çanta