23 Mayıs 2011

2. Enver Kurtulmuş Sevgi ve Kardeşlik Bisiklet Turu


22 Mayıs 2011 Pazar günü, Sevgi Çınarı Derneği ve İstanbul GSİM Bisiklet İl Temsilciliği’nin ortaklaşa düzenlediği 2. Enver Kurtulmuş Sevgi ve Kardeşlik Bisiklet Turu’nu Alibeyköy’de izlemeye gittim.
Program gereği, saat 9’da başlayan kayıt ve protokol konuşmasının ardından, 10’u az geçe start verildi. Oldukça kalabalık bir amatör bisikletçi grubu, Osmanlı Parkı’ndan yola çıkıp, Sütlüce’deki eski Galata Köprüsü ve Eyüp’ten geçerek, bir daire çizip başlangıç noktasına döndüler. 8,3 km’lik parkuru tamamlayan tüm katılımcılara birer belge ve madalya verilip, kaybettikleri enerjiyi kazanmaları için Çaykur Müdürlüğü ve Türkiye Kızılayı Derneği’nce kumanya dağıtıldı.
Yarış sonrası katılımcı ve izleyicilerden pek çok kişinin Kızılay’a kan bağışında bulunduklarını görmek, halen duyarlı insanların varlığının bir göstergesi oldu.
Bisiklet sporunu tanıtma ve sevdirmeye yönelik bu gibi organizasyonların yararı büyük. Destek veren tüm kuruluşları, başta Türkiye Kızılayı Derneği Eyüp Şubesi Başkanı Abit Tüfekçi ve Çaykur İstanbul Pazarlama ve Üretim Bölge Müdür Yardımcısı Mithat Sallan ile organizasyonu gerçekleştiren İst. GSİM Bisiklet İl temsilcisi Tuna Akyüz ve Sevgi Çınarı Derneği Yön. Krl. Başkanı İsmail Pakyürek’i alkışlamak gerekir.
İkincisi düzenlenen etkinliğin aksayan yanlarını görmezlikten gelemeyeceğim. Açılış konuşmalarındaki ses düzeni sorunu, startın kargaşa içinde başlaması, katılım belgeleri ve madalyaların dağıtımındaki düzensizlik ve özellikle kumanya çöplerinin ortalıkta kalması ilk aklıma gelenlerden.
Bisiklet etkinliklerinin, çevre bilinci, ekoloji ve geri dönüşüm konularında gençlerimizi bilinçlendirmek için iyi bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda da bir mesaj verilseydi gayet yerinde olurdu.
Etkinliğe katılan Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak’ın da bisiklet sürmesi günün sürpriziydi. Bir yöneticinin kamu tarafından bisiklet üzerinde görülmesi, bisikletin yaygınlaşması açısından çok önemli. Ancak, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu’nun etkinliğe katılmaması dikkatlerden kaçmadı ve herkeste düş kırıklığı yarattı.
Böylesine çok bisiklet gönüllüsünü bir arada görmek beni heyecanlandırdı. Umarım İBB artık İstanbul’un gereksinim duyduğu bisiklet yollarını yapar ve herkesin korkusuzca bisiklete binmesine olanak sağlar.




İlginizi çekebilir bisikletliler şehri: Kopenhag