29 Mart 2012

48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu bu yıl 22 Nisan’da Alanya’da başlayıp 29 Nisan’da İstanbul’da son bulacak. Dünyadaki 18 profesyonel bisiklet takımından 9’u bu yılki tura katılacak. 

Tüm sporculara başarılar dileriz.
(13.04.2012)











(30.04.2012)
Alanya-Antalya etabıyla (22 Nisan) başlayan 1174 km’lik 48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, dün koşulan 121 km’lik İstanbul-İstanbul etabıyla noktalandı. ‘Turkuaz mayo’ Konya Torku Şekerspor’dan Bulgar pedal İvalio Gabrovski’nin (28 s. 48 dk. 10 sn.) olurken yıllar sonra ilk kez bir Türk kulübü turun ferdi klasman birinciliğini elde etti. İstanbul-İstanbul etabını ise Rabobank’tan Teo Bos (2 s. 32 dk. 36 sn.) kazandı. Takımlar klasmanında da şampiyonluğu Kazak Pro Team Astana aldı. ‘Kırmızı mayo’ Marco Bandiera, ‘beyaz mayo’ Maxim Belkov, ‘yeşil mayo’ da H. Matthew Goss’ta kaldı.
Cumhur Önder Arslan, Cumhuriyet 



















Geçen yıl yaptığımız gibi, turu Yıldız Üniversitesi’nin önündeki köprüden izlemek için
vakitlice yerimizi aldık. Haluk’a rastlamamız güzel bir sürpriz oldu. Birlikte Barbaros yokuşundan çıkışlarını izleyip zaman kaybetmeden Beşiktaş’a inip Kadıköy’e geçmek üzere hareket ettik. Haluk bisikletli olduğundan iskeleye ulaşması kolaydı.

Biz Barbaros’u inerken kalabalık bir bisikletli topluluğu da köprüyü geçmek üzere hareket etti. 20 lira karşılığında bu sene köprü geçişi vermişlerdi. Gelirinin bir hayır kurumuna bağışlanacağını duymak bizi mutlu etti. Görünüşe bakılırsa (turuncular) iyi bir bağış toplanmış gibi.

Kızıltoprak’taki noktamıza ulaşana kadar yarışçılar 4 tur atmışlardı bile. Ama Bağdat Caddesi’nin Feneryolu’na döndüğü bu köşe (BP benzincisinin olduğu nokta) bisikletçileri izlemenin en heyecanlı yeri. Yavaşladıkları ve sonra tekrar hızlanmak için ayağa kalktıkları an. O kalabalığın çarpışmadan bunu becermesi olağan üstü.
Bizimle beraber İlhan ve Fatoş, sonra Erim ve Emre de gelince küçük grubumuz 7 kişi oluverdi. Hem yarışı seyrettik hem de sohbet edip güzel bir günü paylaşmış olduk. Bitiminde köylü köyüne evli evine dağılarak ayrıldık. Bakalım 49. Tur nasıl geçecek?


 

 




İlginizi çekebilir 47. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu