25 Şubat 2014

Bisiklet Turunun Temelleri

İki Kanadalı bisiklet gezgini, Friedel ve Adrew Grant çifti tarafından hazırlanan ve dilimize Sertaç Kasaplar tarafından çevrilen Bisiklet Turunun Temelleri (Bike Touring Basics) yayınını ücretsiz olarak internet ortamında okuyabilir, PDF olarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Bu yararlı çalışma için Grant çiftine ve çevirisini hazırlayan sayın Kasaplar’a çok teşekkür ederiz.

Kitap, ‘Neden bisiklet turu’ sorusuyla başlayıp ‘Ekipman listesi’ ile son bulan 15 bölüm altında tur bisikletçiliğine ilişkin merak ettiğimiz, gereksinim duyduğumuz çok şey hakkında yararlı bilgiler vermekte.












Okumak için resmi tıklayın lütfen.

Çiftin hazırladığı diğer bir yayını, Bisiklet Turunun Hayatta Kalma Rehberi (The Bike Touring Survival Guide) ise 5 avro karşılığında sitelerinden satın alabilirsiniz. 

Grant çifti, 33 ülkede 60 bin kilometre yol kat ederek ve uzun bir çalışma sonucu 250 sayfalık bu kitabı hazırlamışlar. İngilizce olan kitap; ‘Planlama, günlük rutinler ve zorluklar’, ‘Yolculuğun duygusal ve fiziksel yanı’, ‘Uzun seferler ve yurtdışı geziler konusunda bir odaklanma’, ‘Onarım kitine ne koymalı’ ve ‘Yığınla pratik ipuçları’ başlıklarında derlenmiş.












Kısa bir bölümüne bakış atmak için resmi tıklayın lütfen.

Gezgin çift sitelerinde, nasıl başladıklarını, 2006 yılından beri yaşadıklarını, ülke ülke turlarını anlatmakta. 2007 yılında Türkiye’den de geçen Friedel ve Adrew Grant çiftinin adları, 2012‘de oğulları Luke’nin doğumuyla ‘Travelling Three’ olmuş.






Siteleri için resmi tıklayın lütfen.