27 Ekim 2014

Göçebe Bakış: Güneydoğu Asya'dan Çağdaş Sanat

"Göçebe Bakış", Güneydoğu Asya bölgesindeki çağdaş sanat üretimine odaklanan bir grup sergisi. Endonezya, Tayland, Filipinler, Singapur, Myanmar, Kamboçya, Vietnam ve Malezya'dan 36 sanatçının 40'tan fazla yapıtının yer aldığı serginin küratörlüğünü, bölgenin sanatı üzerine çalışmalar yürüten Iola Lenzi üstleniyor.

Bölgenin sanatsal üretiminde sıklıkla yer alan biçimlere, malzemelere, kavramsal yöntemlere ve estetik kodlara yer veren sergi, aynı zamanda bölgenin güncel kültürüne ve Güneydoğu Asya toplumlarında ayrışmalara neden olan gerilimlere dair eleştirel bir bakış öneriyor. Sergi özellikle bölgenin çağdaş sanat üretiminde merkezi önem taşıyan "birey" ve "toplum" kavramlarına ilişkin çoklu bakış açılarını tartışmaya açıyor. Böylelikle, bölgenin sanatında 1970'li yıllardan bu yana gelişen sanatçının çoklu perspektifleri aynı anda benimseyebilmesine yönelik kendine özgü bir dünyaya bakış biçiminin altını çiziyor.

Sergide, bir bölümü bu sergi için özel olarak üretilmiş olan yerleştirmeler, videolar, ses işleri, fotoğraflar ve performanslar yer alıyor. "Göçebe Bakış" aynı zamanda, Güneydoğu Asya'nın çağdaş sanat üretiminde önemli bir yeri olan etkileşime ve katılıma açık yapıtları izleyicilerin deneyimine açıyor.









Sergi, İstanbul Beyoğlu Arter Sanat Galerisi’nde 4 Ocak 2015’e kadar gezilebilir.