24 Aralık 2017

Heybeliada, İstanbul - Adalar Belediyesi

26 Kasım 2017 Pazar günü yaptığımız Heybeliada gezimizde karşılaştığımız durumla ilgili Adalar Belediye Başkanlığı ile yapılan yazışmalar. Yorumunu sizlere bırakıyorum.

>>> 
From: Mustafa Dorsay
Subject: Re: şikayetler
Date: 21 December 2017 11:57:08 GMT+3
To: Adalar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü , myerlikaya@adalar.bel.tr
Cc: atillaaytac@adalar.bel.tr, hodoras@adalar.bel.tr, ismailsener@adalar.bel.tr, hukuk@adalar.bel.tr

Adalar Belediye Başkanlığı
Zabıta Müdürlüğü


Konu: 33643494-622.01.02-E.12315 sayı ve 19.12.2017 tarihli yazıya cevaben


Sayın
Mahmut Yerlikaya
Belediye Başkan Yardımcısı


Kopyanın kopyası krokiden pek bir şey anlaşılamadığı, ancak cevabınızdan Kablo C tipi mesire yerinin giriş kapısı dışındaki, askeri bölge ile arada kalan yeşil alanın da kiracıya ait olduğunu ve burada bulunmanın ücret karşılığı olacağını söylemek istiyorsunuz. 

Her ne kadar doğru gibi gelmese de söz konusu alana bu konuyu açıklayan yazı/levha dikilmesi, böylecene vatandaşla mesire işletmecisi arasında gereksiz tartışmaların önüne geçileceğini, belediye olarak bunu işletmeye duyurmanın çok faydalı olacağını bildirmek isterim.

Saygılarla,


Mustafa Dorsay



>>>

On 19 Dec 2017, at 15:45, Adalar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü wrote:























>>> 
From: Mustafa Dorsay
Subject: Re: şikayetler
Date: 11 December 2017 10:47:50 GMT+3
To: Adalar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü , myerlikaya@adalar.bel.tr
Cc: atillaaytac@adalar.bel.tr, hodoras@adalar.bel.tr, ismailsener@adalar.bel.tr, hukuk@adalar.bel.tr

Adalar Belediye Başkanlığı
Zabıta Müdürlüğü


Konu: 33643494-622.01.02-E.11814 sayı ve 07.12.2017 tarihli yazıya cevaben


Sayın
Mahmut Yerlikaya
Belediye Başkan Yardımcısı


Yazınızda, şikayet konusu işletmenin denetimi belediyeniz tarafından yapılmadığı, Kanlıca Orman İşletmeleri Müdürlüğü tarafından mı denetlendiğini söylemek istiyorsunuz? Belediye sınırları içindeki bir işletmenin denetimini Adalar Belediyesi Zabıta Müdürlüğünün yapması gerekmez mi? Adada bulunmayan Kanlıca Orman İşletmeleri nasıl her gün gelip denetim yapabilir ki? Bunda bir terslik yok mu? Yanı sıra söz konusu işletme kapalı değil, şikayet günü açıktı. Ekte yolladığım fotoğrafta görüldüğü üzere tahsilat yapmaktalar.

Sizin hizmet sınırlarınız dahilinde bir işletmenin kullanım alanını, sınırlarını, kira sözleşmesi ve amacını bilmiyor olmanız veya bizi ilgilendirmiyor Orman Müdürlüğüne gidin demenizi belediye hizmet anlayışınıza yakıştıramıyorum.

Tekrar soruyorum. Söz konusu kiralanan yerin [Heybeliada Kablo Mevkii (Bölme No.13) C Tipi Mesire Alan] sınırları dışındaki, kapı girişi önündeki boş alanlar, çayırlar ve çevresinde oturmak, bulunmak ücrete mi tabidir? Değilse neden bu uygulamaya sessiz kalıyor, işletmeyi uyarmıyorsunuz?

Saygılarla, 

Mustafa Dorsay


Ek: 1 ad. foto










>>>
From: Adalar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü
Subject: şikayetler
Date: 7 December 2017 13:07:51 GMT+3
To: 
























>>> 
From: Mustafa Dorsay
Subject: Re: heybeliada
Date: 6 December 2017 13:17:26 GMT+3
To: atillaaytac@adalar.bel.tr
Cc: myerlikaya@adalar.bel.tr, hodoras@adalar.bel.tr, ismailsener@adalar.bel.tr, hukuk@adalar.bel.tr, basinyayin@adalar.bel.tr, yaziisleri@adalar.bel.tr, zabita@adalar.bel.tr

Bugüne kadar bir yanıt alamadım. Elinize geçmedi düşüncesiyle tekrar yolluyorum. Konuya ilişkin açıklamanızı bekliyorum. Teşekkürler.

./..




On 27 Nov 2017, at 11:45, Mustafa Dorsay wrote:

Sayın
Atilla Aytaç
Adalar Belediye Başkanı


26 Kasım 2017 Pazar günü saat 12.30 civarı bisikletlerimizle Heybeliada turu yaparken altta açıkladığım nahoş ve anlam veremediğimiz durumla karşılaştık.

Makbuz üzerinde Firdevs Asuman Ak, Şehit Muhtar Cad. No. 15 Daire 1 Taksim-Beyoğlu-İstanbul, 0212-362 4390, Beyoğlu VD 50161235766 - Heybeliada Kablo Mevkii (Bölme No.13) C Tipi Mesire Alanı olarak açıklanmış mesire alanının önündeki, çevrili mesire alanı dışındaki yeşil bölümde durabilmemiz-bulunabilmemiz için bizden kişi başı 5,- TL istendi. Burası sizin bahçenizin dışı, sizin çevirdiğiniz bölüme girmeyeceğiz, sadece bu boşlukta bulunacağız açıklaması kapıda duran kişilerce ret edildi ve bıçkın hal ve tavırlarıyla bizi gitmeye zorladılar. Daha sert bir duruma neden olmamak için fazla uzatmadan oradan ayrıldık.

Şimdi size sormak isterim. Bu şahsın kendi çevirdiği alan dışındaki bölüme girmemize, bulunmamıza engel olma hakkı var mıdır? Orası da kendine mi aittir? Ait ise neden açıkça duyurulmamıştır, neden giriş kapısı geriye çekilmiştir? Ona ait değil ise hangi gerekçeyle geleni kovabilmektedir. Belediye olarak buna neden engel olmuyorsunuz? Herhalde bu şikayet size ilk olarak iletilmiyordur.

Tesadüf geçen polislere sorduğumuzda o bölgenin onlara ait olmadığı, engel olmaya haklarının bulunmadığı, şayet bir hakaret, darp vb durum olmuşsa karakolda şikayette bulunmamızı, aksi durumda ise Belediye’ye şikayetimizi iletmemizi istedi.

Konunun şikayetçisiyim, gereğinin yapılmasını talep eder neticenin tarafıma bildirilmesini rica ederim.


Saygılarla,

Mustafa Dorsay