29 Ağustos 2020

SmartSaddle, bisiklet sürme rahatsızlığının sonunu getirmek için yola çıkıyor

Çoğu bisikletçinin geleneksel seleleri rahatsız edici bulduğunu söylemek yetersiz kalıyor. Bir alternatif arayan, ağrılı biniciler için seçebilecekleri birkaç model bulunuyor. Şimdi bir yenisi daha var; SmartSaddle.

Kansas merkezli mühendis Dennis Bell (görünüşe göre Alexander Graham Bell'in uzak bir kuzeni) tarafından tasarlanan SmartSaddle, aslında daha önceki ürünü olan MoonSaddle'ın soyundan geliyor.

Adını hilal şeklinden alan bu ürün, geleneksel bir selenin burnunu ortadan kaldırdı ve bildirildiğine göre binicinin ağırlığını hassas perinelerinden daha sert "oturma kemiklerine" kaydırdı. Ve poponun bu kısmını rahat tutmak için sele, stratejik olarak yerleştirilmiş yastıklı köpük eklere sahip.

SmartSaddle aynı tasarıma dayanıyor, ancak daha ince ve daha zarif olduğu söyleniyor. Ayrıca kabuğu sadece plastik yerine karbon fiber ve polimerden üretilmiş. Selefi gibi altındaki standart raylar normal bir sele borusuna monte edilmesine olanak veriyor. Şu anda ağırlığı hakkında bir bilgimiz yok.

Sele, tüm bisiklet türleri için öneriliyor. Ancak geleneksel bir modelden kesinlikle daha geniş göründüğünden, dağ bisikletçileri dik inişlerde üzerinde oturmayı zorlayıcı bulabilirler. 

İlgileniyorsanız, SmartSaddle şu anda bir Kickstarter kampanyasının konusu. 149 ABD doları tutarında bir bağış, üretime ulaşırsa size bir tane edinmenizi sağlar. Planlanan perakende fiyatı 175 dolardır.