4 Temmuz 2013

BisikletForum


Kendini "Dünya’nın En Büyük Türkçe Bisiklet Forumu" gören BisikletForum sitesi ne yazık ki nitelik ve nicelik karmaşası içinde. Günde 100 kişinin üyelik istemesi ve 2000 kişinin çevrimiçi olmasına karşın fikirlerin serbestçe ifade edilemediği, kalıplara sıkışmış bir ‘yasakçı zihniyet’. Yönetimde olan bir kişi de elinde tuttuğu ‘yassah’ sopasını sağa sola diktatörce savurarak kendince bir iş yaptığını sanmakta. Ses çıkartan olursa da derhal forum girişini kapatıp, yazıları silerek sansür uygulamakta.


Bu yaklaşımın hiçbir yararı yoktur. Engellerle bir yere varılmaz. BisikletForum yöneticilerinin bunu bir an önce görüp özgürlükten yana tavır koymalarını salık veririm.

Altta, sitede bir duyuru vermemle başlayan yazışmayı bulacaksınız. Yorumunu size bırakıyorum.



Not: 12.07.2013 tarihinde BisikletForum’dan, yapılan yanlışlığa ilişkin bir ileti aldım. Böylecene mesele çözülmüş oldu. Bu süre içinde özelden gelen yorumlar gösterdi ki başka konularda da BisikletForum ile pek çok sıkıntı yaşayanlar olmuş. Forumları yönetenler çok duyarlı hareket etmeleri gerekir, kişisel tepkilere, anlık çıkışlara yer vermemeliler. (15.07.2013)

Çözüldü diye sevinmişken 'Yasakçı Zihniyet' tekrar hortladı BisikletForum'da. Anlaşılan virüs temizlenmemiş. Sıkıntıyı buradan okuyabilirsiniz BisikletForum-2(12.02.2015)










From: "mustafa dorsay \"el turco\""
Subject: Re: [Spam] Bisikletforum İletişim Formu - Zihniyet
Date: 13 Temmuz 2013 10:41:54 GMT+03:00
To: Bisiklet Forum

rica ederim. teşekkürler.

------------

On 12 Tem 2013, at 21:54, Bisiklet Forum <info@bisikletforum.com> wrote:

Mustafa bey bir yanlış anlaşılma olmuş bundan dolayı özür dileriz.
İlgili kullanıcı adınıza yapılan yaptırım kaldırıldı ve konunuz geri açıldı.
Saygılarımızla,

------------
From: 
mustafa dorsay el turco
Subject: Re: Bisikletforum İletişim Formu - Zihniyet
Date: 28 Haziran 2013 09:55:28 GMT+03:00
To: Bisiklet Forum

İyi günler BisikletForum Yönetimi,
Sitenizde iletişim olarak verdiğiniz yolu kullandım, çünkü Savaş Mahir’in posta adresi bulunmadığından ve bana BisikletForum'a giriş kapalı olduğundan başka seçeneğim yoktu.
Ne yazık ki konu dediğiniz gibi değil. Beni sadece Edip Dinçer bir konuda uyardı. Ben de kendisine nedenini açıkladım ve düzeltmek için BisikletForum'a girdiğimde yazı sayfadan kaldırılmıştı. İstersem tekrar yükleyebileceğini söyledi ama gerek görmediğimden yapmadım.
Kimse bana hangi isimle yazacağımı söyleyemez. Buna ancak ben karar veririm. SM daha BisikletForum'da yokken, ben değiştirmemi istediği isimle yazıyordum. Bu önemli bir farktır. Anlamadığınız yazınızdan belli oluyor. Ne hakla böyle bir şeyi isteme cüretini kendinde buluyor ki?!!!
SM hiç bir şekilde beni uyarmadı. Hiç bir şekilde diyaloğumuz olmadı. Sadece yazının altında sonradan yazıştık. Okumadıysanız yollayabilirim.
Hit yaptırmaya hiç gereğim yok, çünkü blog ticari bir site değil. Amatörce derlenen bir blog. Hit alarak para kazanmaz, reklam almaz, karşılıklı yazışmalar yoktur. Sadece adından da anlaşılacağı gibi ‘bisikletle ilgili her şey’i duyurur.
Sizin günde 100 üyeliğiniz veya 2000 çevrimiçinin bu konuyla ne gibi bir ilişkisi vardır, anlayabilmiş değilim. İstediğiniz kadar kendinizi dev aynasında görebilirsiniz ama göremediğiniz bir husus var ki o da ifade özgürlüğü. Kimse düşüncelerinden dolayı kısıtlanamaz. Kimseye meydan kapatılamaz. Herkes kendini dilediği şekilde ifade edebilmeli. Bir aydır ülkede bu konuda kıyamet kopuyor. Siz nerede yaşıyorsunuz? Hiç mi bunları düşünmüyor-görmüyorsunuz? Gençlerimiz bunun için canlarını, sağlıklarını ortaya koyuyorlar. Sırf getirilen kısıtlamaları kaldırmak, meydanları açmak, özgürlük ve demokrasi elde etmek, diktatörlüğü yıkmak için.
Eline yetki alıp kişileri uzaklaştırıp sonra arkasından yazmak sizlerin anlayışına sığıyor. Bana uymaz. Ben mertçe söz hakkı, savunma hakkı verilerek konuşulmasından yanayım. Beni BisikletForum'dan uzaklaştırıp arkamdan bana sözler söylemek ancak korkakların yapacağı bir iştir. Daha sonra yaptığı hatayı SM’ye yazan, durumu anlayan pek çok üyeden de yazışmaları saklamak, konuyu silmek korkunun ifadesidir. İşte buna ‘Yasakçı Zihniyet’ derler.
Diktatörlükten vaz geçin. Atarak azarlayarak yönetmek yerine ifade serbestliği getirin. Bir fark yaratın. Biraz dünyayı izleyin. Kısıtlamayın insanları.
Benim başarım zaten kendini kabul ettirdi. Umarım sizinki de ettirir.

mustafa dorsay 
"el turco"

b i s i k l e t l e

Not: Bu yazışmaları BisikletForum'da yayımlayıp demokrat olduğunuzu gösterin. Açık olun. Bir zarar gelmez, korkmayın.

------------

On 24 Haz 2013, at 16:22, Bisiklet Forum <info@bisikletforum.com> wrote:

Merhaba Mustafa bey,
Öncelikle biz o yönetici değiliz. Biz sadece teknik sorunlara ve reklam isteklerine yanıt vermeye çalışırız. Fakat biz bu konuyu Savaş Mahir isimli yöneticimizle konuştuk. Kendisi önümüze bir rapor koydu ve inceledik. Daha sonra size yaptırım uyguladığı konuyu inceledik ve kendisini haklı bulduk. Hiçbir yöneticimiz kafasına göre bir şey yapamaz. Yaparsa bizzat gereğini yaparız ama yaptığı şey kafasına göre yaptığı bir şey değil. Zira bu yöneticimiz bugüne kadar 2-3 kişi dışında kimseyi uzaklaştırmamış bir yöneticimizdir.
Siz, eski üyeliğinizle kendinizi üstün gören bir mesaj yazmışsınız. Yasakçı zihniyet dediğiniz yöneticimize bunu belirtmişsiniz. İlk başta sizi güzelce uyarmasına rağmen ısrarla böyle konu açmışsınız. Durum böyleyken de kafanıza göre tepeden bakar gibi konuşmuşsunuz. Kusura bakmayın ama siz dahil kimse ekibimizle böyle konuşamaz. Konuşacaksa, tartışılacaksa saygı ve sevgi çerçevesi içinde olmalıdır her şey.
Sırf sitenize hit çekmek için uyanıklık yapıp sadece link eklemişsiniz bunu adil buluyor musunuz acaba? Biz bulmuyoruz. Bir çok üye size bundan dolayı tepki göstermişken, yöneticilerimizin mi keli göründü? Madem haksızlık yapıyoruz o yüzden mi günde 100'den fazla insan sitemize üye oluyor? O yüzden mi şu an 2000 kişi çevrimiçi? Kimseye haksızlık yapılmaz öyle bir şey yok. Bunu siz uyduruyorsunuz işte hepsi bu.
Sizin bir defa konuşma şekliniz bile falsolu, daha ne diyelim ki size?
Bizim de yöneticilerimizin de kimseden korkusu yok. Kimsenin de arkasından konuşulmadı beyefendi. Yasakçı zihniyet dediğiniz itham, sizin de dediğiniz gibi; SİZİN DÜŞÜNCENİZdir.
Her neyse, size hayatınızda başarılar dileriz.
BisikletForum Yönetimi

------------

-----Original Message-----
From: info@bisikletforum.com [mailto:info@bisikletforum.com] On Behalf Of el turco - Bisiklet Forum - Dünya'nın En Büyük Türkçe Bisiklet Forumu
Sent: Wednesday, June 19, 2013 10:15 AM
To: info@bisikletforum.com
Subject: Bisikletforum İletişim Formu - Zihniyet


Merhaba,

Bu mesaj el turco tarafından bisikletforum aracılığıyla gönderilmiştir.


Sayın Savaş Mahir,

Yasakçı zihniyet burada da var. Sizin Taksim'den farkınız yok. Aynı kafadasınız. Cesaretiniz olsaydı forumu bana kapatmaz mertçe karşıma çıkardınız. Arkamdan konuşarak korkakça davranmazdınız. Biraz medeni cesaretiniz varsa bu yazıyı forumdaki sayfanın altına koyarsınız. Yoksa siz de çaresizlikten yasakçı zihniyetin arkasına saklanarak meydandan kaçacak yer mi arıyorsunuz? Ama artık çok geç, keliniz gözüktü. Forumdakiler haksızlığı anladılar.
Bilginize,

Mustafa Dorsay 'el turco'

---------------------------------------------------------