3 Temmuz 2013

Wiener Räder / Viyana Bisikletleri

Viyana Bisiklet Takvimi ve Kült Bisikletler

Ocak’ta İgro, Şubat’ta Running, Mart’ta Sussex, Nisan’da Frigo, Mayıs’ta Läüfer, Haziran’da Select... 12 bisiklet, zamanın dişlerinden kurtulmuş veya yeni restore edilmiş, ‘Wiener Räder-Radeln in Wien 2013’ temalı takvimin konukları. Tümü özel koleksiyondan ve tümü Viyana’da üretilmiş.

“Tarihi bisikletlerle ilgili ve de Viyana’da bisiklet sürüş günlerinin gösterildiği bir takvimin neredeyse olmadığını fark ettik” diyor Viyana’nın 1872 kuruluş tarihli yayınevi ‘Brüder Hollinek’den Richard Hollinek. Fotoğrafçı Phillip Horak ve elbette Viyana’dan ve eyaletlerden bisikletlerini çekim için veren koleksiyoncular ve meraklılar bu işe güç kattılar.

Görsellerin seçimi ve tasarımına ilişkin olarak “doyamadan izlediğimiz bisikletlerin sanatsal ayrıntıları ön plana gelmeliydi, o nedenle de genel görünümlerden çok, ayrıntıların fotoğrafları daha fazla yer aldı” diyor Hollinek.

Takvimde, bisikletlere ilişkin bilgilerin az olmasının nedeni, ‘Velo City Wien’ etkinliğinin başında çıkacak olan ‘Wiener Mechanikerräder 1930-1980’ adlı kitaba iştahı kabartmak için. 100’den fazla bisiklet markasının gösteri turunda, somut model tanımları, özellikleri, üretim yılları ve koleksiyoncuların da tanıtıldığı kitap Haziran 2013’de yayınlandı.
Kaynak

Select

Select

Fulgur

RZ

Degen

Igro

Läüfer
RIH

Wisent

Wisent

Wisent

Wisent


İlginizi çekebilir Cyclepassion 2012Bisqilēt