6 Mayıs 2014

50. TUR












Bir haftadır TV’den heyecanla izlediğimiz 50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun son ayağı İstanbul-İstanbul için Kızıltoprak’ta her sene konuşlandığımız köşeye erkenden gittik. Sabah güne yağmurla uyandık. Hava kapalıydı, meteoroloji İstanbul için “sağanak yağış” demişti. Büyük bir çekişme içinde geçen yarışın kaza riski artıyor, yağmurlu havada. Ancak öğlene doğru güneş yüzünü gösteriyor ve nefis bir bahar havası ortalığı kaplıyor. Hatta zaman zaman yakıcı bile oluyor. Çık, güneş banyosu yap!

Ortalık daha sakin. Meraklılar pek fazla yok. Ancak geliş saatleri yaklaştıkça izleyici sayısı da artmakta. Helikopterin sesi havada plap plap ortalığı kaplamakta. Demek ki yakına geldiler... ve az sonra kaçan grubu görüyoruz, 4lü. Çok geçmeden de ana grup geliyor. Muhteşem bir kalabalık. Rengârenk ortalık ve süper bisikletler. Markalar hepimizin hayalleri... Heyecan doluyor insan (yani canlıyım). Ne var ki gözükmeleriyle kaybolmaları bir. Tesellimiz 8 kere geçecek olmaları. Doya doya izleyebileceğiz :))

Firuzan kendine çok güzel bir yer bulmuş. Tam dönüş noktasını gören bir ağacın üstüne konmuş. Hem kalabalıktan uzak hem de müthiş uygun bir çekim açısı. Ben de her geçişleri farklı noktalardan kayıt etmek için başka başka yerlere taşınıyorum. Yandan, önden, arkadan... her açıdan.

Serhan’la beraberiz bu noktada. O da köprü geçişine katıldı. Ama bisikletsiz... Şaka şaka :)) Bisiklet kadraj dışında.

Cavendish’in etabı kazandığını öğrenmemizle 50. Tur’un da bittiği belli oluyor. Böylece bir heyecan daha 365 gün sonra yeniden yaşanmak üzere son buluyor. 50 yıldır sürdürülen, geçen sürede daha da iyileşen bu organizasyonda emeği geçenleri kutlar, bisiklet sporunun gelişmesi için devletin daha fazla çaba göstermesini dileriz. Tabii biz amatörler için de bisiklet yolları isteriz.     
                                         

51.’de buluşmak üzere...






































Sonuçlar











Takımlar














Not: Videolar YouTube yasağı yüzünden gözükmüyorsa DNS ayarlarını değiştirin lütfen!