26 Temmuz 2014

Colnago

1954 yılında Ernesto Colnago tarafından Milano yakınlarında Cambiago’da kurulur: Colnago Ernesto & C. S.r.l. Ailenin çiftçilik geleneğine uymayan Ernesto, bisiklet alım satımını seçer. 13’ünde Gloria Bisiklet’lerinde çırak, sonra da yol bisiklet yarışçısı olur. Kötü bir kaza sonucu sonlanan yarışçılık yaşamının ardından, Gloria için bisiklet üretim taşeronluğu ve 1954’de iş yerini açması gelir. Ve aynı yıl kendi kadrosunu üretir...

Şirket, önceleri yüksek kalite çelik kadro bisiklet üretimi ile tanınır. Sonraları tasarım, yeni ve farklı malzeme seçimiyle (karbon elyaf gibi) özgün bisiklet üretimi ile bugünün çağdaş bisikletlerinin dayanak noktası haline gelir.





Tarihçe 

1952 - Colnago atölyesi kurulur
İlk atölye, Via Garibaldi No. 10, Cambiago’da. Çok küçük: 25 m2. Bir tezgah yapmak için Ernesto’nun babası ailenin dut ağacını keser.





























1970 - Kazanılan Milano-SanRemo yarış başarısı
Michele Dancelli tek başına koparak İtalyan klasiği Milano-SanRemo’yu kazanır. Arkadaki ekip otosunda, omzunda bisikletiyle sevinç içinde Ernesto görülmekte.















1987 - İlk karbon elyaf model
Colnago-Ferrari teknik işbirliğinin ürünü kavram bisiklet: karbon elyaf tüpler, üç kollu alaşım jantlar ve aynakol içinde dişli vites sistemi.












1994 - Mapei döneminin başlaması
Colnago desteğindeki İspanyol Clas bisiklet sporuna katılımını azaltmaya karar verdiğinde şartlar öylesine uygundur ki, Georgio Squinzi’nin deneyimsiz Mapei ekibi ve Colnago Clas ekibinin yönetimini alırlar. Squinzi, Clas bisikletçilerini ve sponsorunu kapar ve modern çağın en başarılı işbirliklerinden birisi başlar.














İşte kısaca Colnago’nun olağanüstü başarısı.


Kadronun üretilmesi, boyanması, süslenmesi... merak ediyorsanız videolara bir göz atın.




Kaynak ColnagoColnagoViki
Haber için Jochen’e teşekkürler.