10 Temmuz 2014

Specialized Turbo S 2014: Siyah ve selefinden daha uygun
















Specialized Turbo, kırmızı rengiyle 2013’de önemli bir ilgi toplamıştı. Turbo S ise mat siyah rengiyle, önceki modelle pek çok ortak özelliğine karşın ayrıntıda oldukça fark atmakta. Öne çıkan, 504 w/sa ile neredeyse iki katı kapasitedeki aküsü. 2,5 saatte dolan ve 2013 modeliyle de uyumlu bu akü, menzili artırmak isteyenler için iyi bir seçenek oluşturmuş. Motor aynı, 250 w gücünde, arka göbekte.

Mat siyah Specialized Turbo S  kadroya entegre olmuş akü ile daha görkemli, görsel olarak da mükemmel görünmekte.

Kablolu yeni ‘BUS-Sistem’

Selefi, ekran ile kumanda elektroniği kablosuz olarak iletişime geçen ‘ANT+.Teknoloji’si üzerine kuruluydu. Bu şekilde kablo tasarrufu sağlanmaktaydı, ancak ekranın sürekli şarj edilmesi gerekiyordu. Yeni model ‘BUS-Sistem’ ile kablolu olarak bağlanmakta. Gidondaki yuvadan ekran hem enerji hem de verilerle beslenmekte. Ekran, gidonu bırakmadan başparmak yardımıyla elcikteki ‘joystick’ ile kullanılmakta.

‘BUS-Sistem’ yeni bir akü takılır takılmaz algılayıp eşleştirmekte. 2013 modelinde bu işlem elle yapılmaktaydı.

Yeni vites kolları ve daha çok alüminyum

Vites kolları artık SRAM SL-700; önceki modeldeki SRAM DoubleTap ile yer değiştirmiş. Böylece çift kollu kullanım, tek kola indirgenerek daha kolayı isteyen pek çok kullanıcıyı sevindirmekte. Magura MT Carbon hidrolik frenler yerine gelen Custom E-Bike Formula R1 hidrolik frenler yüksek fren gücü ve genlik sağlamakta. SRX30 jantların profili önceki Jalco DD32’ye göre biraz daha yüksek ve daha sportif görünümde.

Eski Specialized Body Geometry Targa Pro sele ise yerini Specialized Body Geometry Turbo seleye bırakmış. Arka ışık artık seleyle bütünleşmiş. Önde ise güçlü Supernova E3 far yolunuzu aydınlatmakta. Bunun dışında Specialized sele borusu, fren kolları ve bazı parçalar karbon yerine artık alüminyumdan.

Akü kapasitesi artmış olmasına karşın yeni modelin fiyatı selefine göre 500 avro daha ucuz. Saatte 45 km hıza çıkabilen bu e-bisiklet 4999 avro.