14 Nisan 2015

Marmaris Bisiklet Festivali'nde Geri Sayım


Muğla Marmaris'te bisiklet festivali için hazırlık çalışmaları sürüyor.














Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde düzenlenen basın toplantısıyla, 28 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek bisiklet festivali için yapılan hazırlıklar hakkında bilgi verildi.

Marmaris Belediyesi, Marmaris ve Datça Turizm Altyapı Birliği ile Marmaris Bisiklet Derneği'nin ortak girişimi ve Güney Ege Kalkınma Ajansı desteğiyle; 28 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında 'Marmaris Bisiklet Rotaları' projesi kapsamında bisiklet festivali düzenlenecek. Festivalle ilgili hazırlıklar basın toplantısıyla anlatıldı. Toplantıda konuşan Marmaris Belediye Meclis Üyesi ve Proje Koordinatörü İsmet Kamil Öner, Marmaris'in 12 ay turizme sahip olması amacıyla başladıkları Marmaris Bisiklet Rotaları projesi kapsamında 800 kilometrelik bisiklet yolunun projelendirildiğini belirtti. Öner, "Marmaris ve çevresinde bulunan 800 kilometrelik yolu EuroVelo bisiklet ağına katılabilecek şekilde projelendirdik. Yine bu yollara akıllı telefon ve tabletlerden rota alımını sağlayan QR kodlu tabelalar yerleştirildi. Bunu yaparken Marmaris Bisiklet Derneğinden de destek aldık ve proje ortağı olduk. Şimdi ise bu projenin son ayağı olan Bisiklet Festivalini gerçekleştiriyoruz" dedi.

Festival hakkında bilgi veren Marmaris Bisiklet Derneği Başkanı Tolga Gök de programdaki tüm etkinliklere vatandaşların yoğun katılım göstermelerini istediklerini belirterek, "Festivalimiz 28 Nisan'da açılış sürüşüyle başlayacak. Festival süresince her akşam 19 Mayıs Meydanı'nda sanal bisiklet yarışları düzenlenecek. Bu yarışlara sokaktan geçen herkes katılabilecek. Ayrıca festival süresince oryantiring yarışının yanı sıra kurum ve kuruluşlarında kendi aralarında yarışabileceği bir halk yarışı da düzenlenecek. Tüm bu yarışlara katılmak isteyenler için tek şart kask takmaları. Kask takmayanlar yarışa katılamayacak. Festival 2 Mayıs akşamı Atatürk Meydanı'nda düzenlenecek kapanış töreniyle son bulacak" dedi.