13 Mart 2017

The True 36

Büyük Teker Ölçü Tartışması dönmeye devam ediyor. İdeal çapın 26", 29", 650b veya daha yakın dönemde 36’lar olduğuna karar verdiğimizde, kendimizi başladığımız noktada mı bulacağız? Yaşamın döngülerde nasıl hareket ettiği matrak. The True 36, Slovakya'daki küçük bir stüdyo en yeni off-road pazarına son derece temiz bir ürün sunmakta.

Neden 36" teker? 29’ların durumunu daha ileriye taşıyorlar: daha fazla engel üzerinde daha yüksek ivme. Daha düşük bir ağırlık merkezi nedeniyle daha çok denge. Daha geniş tutunma yüzeyi. Elbette, bugünün dağ bisikletçisine sunulan her 'standart'ın avantaj ve dezavantajları var. Tüm nedenler bir yana, 36’lar eğlenceli görünüyor. Fat biker’lar bile suskunlar... Hangi bisikletle merdiven çıkabilirsiniz ki?

The True 36‘nın tasarımcısı Robert Dilik. Kadrolar, Slovakya'nın başkenti Bratislava'da elde üretilmekte. Bu resimlerde, büyük tekerlekler için gerek duyulan geometrideki farklılıkları görüyorsunuz. Örneğin zincirin abartılı eğimi, kavisli orta ve alt boru... Kesinlikle rampaya meydan okuyanlara. Bu bisikletlere binmek için gerçekten 1,80’nin üzerinde olmanız gerekiyor.

Neticede, bisiklet dünyasında bütün teker boyutlarına yer varmış gibi görünüyor.