22 Mayıs 2020

Liv 2020 – Kadın markası yeni Thrive E+ Pro ve Thrive E+ EX Pro e-Bisiklet modellerini tanıtıyor

Yeni ‘pedelec’lerle tüm kadınlar yüksek zirveleri kolayca geride bırakabilir, şehrin sokaklarında ve etkinliklerde hızlıca pedallayabilirler.

2008'den beri ‘Kadınlar Tarafından Kadınlar İçin Bisiklet’ deyişiyle tanınan Giant'ın kardeş markası Liv Cycling, iki yeni e-fitness bisikletini pazara sürdü. Yeni Thrive E+ Pro ve Thrive E+ EX Pro modelleri, yol bisikletinin hızını ve çevikliğini, düz gidon barının rahatlığını ve bir ‘pedelec'in kolaylığını birleştiriyor.

Liv Intrigue E+ ve Embolden E+ gibi, bu yeni modeller de Liv 3F Tasarım Felsefesi kullanılarak geliştirildi. “3F; “Fit, Form, Funktion” anlamında. Marka 3F'yi, yeni bisiklet tasarımlarını, giysilerini ve ekipmanlarını araştırma ve geliştirme konusunda yön belirleyici olarak  kullanıyor. Liv e-Bike pazarlama uzmanı Szu Chen yeni seri hakkında: “Thrive E+ modellerimizle, kadın bisikletçilerin fitness hedeflerine ulaşmaları, günlük sürüşlerde arkadaşlarına ayak uydurabilmeleri için e-bisiklet serimizi tamamlıyoruz. Bu yeni e-bisiklet modelleri, bisiklet sürerken tüm sınırları kaldırıyor; sürücülerin, her zaman motorun gerektiğinde yardımcı olacağı duygusu ile yolda daha uzun ve daha hızlı olmalarını sağlıyor.” diyor.

Thrive E+ Pro ve Thrive E+ EX Pro - Liv 2020 programındaki yeniler

Yeni modellerin merkezinde, Giant'ın en yeni SyncDrive Pro motorunun uyum sağladığı ALUXX SL kalitesinde bir alüminyum kadro bulunuyor. Liv Cycling, yeni modeli kullananlara, çabuk hızlanan, doğal ancak güçlü bir e-bisiklet deneyimi sunmakta.

SyncDrive Pro sürücüsü

Kanıtlanmış Yamaha kullanım bilgisine dayanan sürücü gücü, pedal gücünün üzerine yüzde 360'a kadar çeşitli destek modları sunmakta. 80 Nm gücündeki sürücünün modları akıllı telefon uygulaması kullanılarak ayarlanabilir ve Smart Assist işlevi etkinleştirilirse destek, kullanan için otomatik olarak düzenlenir.

Hareket ettirme (tahrik) düzeneği, seyir hakkındaki bilgileri (tork, hız, kadans, motor devri, eğim, hızlanma) PedalPlus 6 uygulaması ile altı noktada (önceden 4) kaydeder ve daha sonra bu verileri hızlı ve akıcı bir sürüş deneyimi sağlamak için kullanır. En son sürüm, önceki sürümün 120 devir/dk’sına karşın 170 devir/dk’ya kadar destek vermekte.

Yeni EnergyPak 375

Liv 2020’nin Thrive E+ Pro ve Thrive E+ EX Pro modelleri, EnergyPak Smart dizisinden yepyeni bir batarya kullanıyor. EnergyPak 375; kapsama gücü 375 Wh ve 6A yükleme gücünde aygıt kullanılarak sadece 1 saat 40 dakikada yüzde 80'i dolabiliyor.

Daha dar ve derli toplu olması yeni e-bisiklet modellerinin daha ince tasarımına katkıda bulunmakta. Biraz daha düşük kapsama gücüne karşın (ortalamaya oranla) 110 kilometreye kadar ulaşım hedefi sağlamakta. Bataryanın takılıp sökülmesi yandan olmakta.

RideControl EVO

Model değişkenine bağlı olarak Liv Cycles, Thrive E+ 2 Pro'nun sade (minimalist) tasarımının altını çizen ve yine de seyir hakkında gerekli bilgileri sağlayan RideControl ONE' ile donatmakta. Ekranı olmadan çalışan RideControl uygulaması, seyir hakkında çok sayıda bilgiyi görüntüleyebilir.

Tam donanımlı Thrive E+ EX Pro’nun üzerinde, alıştırma-hazırlık çalışmalarında anında geri bildirim alınması gereken, yolbul (navigasyon) ve kalp atışı da içinde olmak üzere 2020’nin yeni işlevlerini sağlayan RideControl EVO ünitesi bulunmakta ve GIANT RideControl uygulaması ile kullanıcılara daha da fazla seçenek sunmakta. Bu cihazın gövdesi sağlam alüminyumdandır.

Google Haritalar üzerinden Yolbul’a ek olarak, sürücü desteği her durumda varılacak yere ulaşabilmeniz için otomatik olarak ayarlanabilir. İstek üzerine sürücülere, görülecek yerleri de belirten tur önerileri gönderilir, yazılım güncellemeleri yapılabilir, uzantılar kurulabilir veya akıllı telefon gibi aygıtlar bütünleşik USB bağlantısı üzerinden kolayca doldurabilinir.

Uygunluk söz konusu olduğunda, kullanıcının alıştırma-hazırlık hedeflerini dikkate alan ve destekleyen çok çeşitli ayarlar ve işlevler vardır. Ek olarak, daha rahat veya daha güçlü ve saldırgan (agresif) olmasını istediğinizde, motor gücü her aşamada ayrı ayrı ayarlanabilir.

Thrive E+ serisi – modeller

Liv 2020’in yeni modelleri iki sürümde geliyor. Thrive E+ Pro, fitness hedeflerine ulaşmak, şehirde hareket etmek isteyen veya gruba herhangi bir hızda yetişmek için yeterli gücü elinde bulundurmayı arzulayan sürücülere yöneliktir. Thrive E+ EX Pro ise günlük kullanıma daha da yöneliktir ve gereksinimiz olan her şeyi barındırmaktadır.

Thrive E+ EX Pro

Motor: SyncDrive Pro, 250 W, 80 Nm
Batarya: EnergyPak Smart, 375 Wh 
Ekran: Giant RideControl EVO
Kadro: ALUXX SL alüminyum 
Maşa: ALUXX SL alüminyum 
Vites: Shimano Tiagra, 1×10
Arka dişli: Shimano Tiagra, 11-36
Aynakol: 42t
Frenler: Shimano MT200, 180/160 mm 
Gidon boğazı: Giant Contact
Sele borusu: Giant D-Fuse 
Sele: Liv Sport
Jantlar: Giant eX-2 Disc
Lastikler: Kenda Kwick Seven.5 - 27.5x2.40
Aydınlatma: Axa Blueline 50 Lux / Axa BlueLine Steady E6
Taşıyıcı ayak: Giant KSA 18
Bagaj: Giant Rack-It MIK
Ağırlık: 22,2 kg
Fiyat: 3.399- avro

Thrive E+ Pro 

Motor: SyncDrive Pro, 250 W, 80 Nm
Batarya: EnergyPak Smart, 375 Wh 
Ekran: Giant RideControl ONE
Kadro: ALUXX SL alüminyum
Maşa: ALUXX SL alüminyum 
Vites: Shimano Tiagra, 2×10
Arka dişli: Shimano Tiagra, 11-34
Frenler: Shimano MT201, 160/160 mm 
Aynakol: Giant 34/50t
Gidon boğazı: Giant Contact
Sele borusu: Giant D-Fuse 
Sele: Liv Sport
Jantlar: Giant GX-2 Disc
Lastikler: Maxxis Re-Fuse 700x32 mm
Ağırlık: 18,4 kg
Fiyat: 2.999- avro

Sonuç

Yeni modellerle markanın sadece kadınlara yönelik e-bisiklet çeşitliliği büyümeye devam ediyor ve 2020'de dört grupta modeller sunuyor. Bir üreticinin kadınların gereksinimlerine odaklanmasının ve onlara uygun modeller sunmasının iyi olduğunu düşünüyoruz.