26 Temmuz 2022

İBB’den scooter’lar için park alanı: Kadıköy pilot bölge seçildi

 


İBB, giderek yaygınlaşan scooter’lar için park alanı çalışması başlattı. Pilot bölge seçilen Kadıköy’de 52 park alanı yapılacak.


2019 yılında başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin birçok noktasında kullanılmaya başlanan elektrikli scooter yaygınlaşmaya başladı.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kullanımın yayılmasıyla park sorunu da artan ve gelişi güzel park edilen scooter’lar için harekete geçti. Parklanma sorunlarının azaltılması, aksaklıkların giderilmesi ve düzenlemelerin getirilmesi amacıyla mikromobilite park alanları çalışması başlatıldı.

 

Park alanlarının belirlenmesi için İstanbul genelinde işletme yapan firmalardan elde edilen veriler analiz edildikten sonra en yoğun kullanım olan Kadıköy ilçesi pilot bölge seçildi.


Yapılan çalışmalar sonucunda Kadıköy’de scooter kullanımının yoğunlaştığı 4 cadde pilot park alanları olarak tespit edildi. Bağdat Caddesi’nde 17, Tütüncü Mehmet Efendi Caddesi’nde 2, Ethem Efendi Caddesi’nde 7 ve Fahrettin Kerim Gökay Caddesi’nde 26 olmak üzere toplam 52 park alanı yapılacak.

 

Proje elektrikli scooter’ların en yaygın kullanıldığı Beşiktaş, Fatin, Şişli, Üsküdar, Bakırköy ve Beyoğlu gibi ilçelerde de geliştirilerek hayata geçirilecek. 

 

GazeteDuvar











İlginizi çekebilir Bisikletim Sigortası, Elektrikli Bisiklet Yasa(k)ları, Hem Bebek Arabası Hem De Bisiklet İçin Çocuk Koltuğu