3 Haziran 2019

Benim Bisikletim Benim Şehrim - Film

Türkiye'nin yedi bölgesinde bisikletli kadınlar buluşuyor ve hikayelerini paylaşıyor.

Bisikletli Kadın İnisiyatifi, Facebook Topluluk Liderliği Programı partnerliğinde çektiği ve Türkiye'de kadın, bisiklet ve kent bağını ortaya koyan filmin ilk fragmanıyla, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü'nü kutluyor!

Bisikletli Kadın İnisiyatifi, bisikletli olan ve bisikletli olmak isteyen kadınlar arasında bir dayanışma ortamı yaratmayı, kadınlara cesaret vermeyi, Türkiye’de gündelik hayatlarında bisiklete binen kadın sayısını artırmayı ve bisiklet dünyasındaki kadınları görünür kılmayı amaçlayan bir kadın girişimidir.

İnsanlara topluluk oluşturma gücü vermek ve dünyayı birbirine yakınlaştırmak misyonuyla hareket eden Facebook'un hayata geçirdiği ve dünyanın 46 ülkesinden 115 topluluk liderini bir araya getiren Facebook Community Leadership Program'ına (FCLP) Türkiye'den seçilen Bisikletli Kadın İnisiyatifi, aynı zamanda tüm dünyadan programa seçilen tek bisiklet topluluğu olma özelliğini taşıyor. Facebook, geçtiğimiz yıl şubat ayında Avrupa’da düzenlediği zirvede Facebook uygulama ve hizmet ailesi aracılığıyla topluluklarını oluşturan liderlere destek olmak amacıyla Topluluk Liderliği Programı’nı hayata geçirdiğini duyurmuştu.

BKİ, Facebook Topluluk Liderleri Programından aldığı destekle, Türkiye’nin 7 bölgesinden seçilen şehirlerde düzenledikleri etkinliklerde 
“Benim Bisikletim Benim Şehrim” diyen kadınlarla bir araya gelecek ve bisikletli kadınların hikayelerini dinleyerek, nasıl başardıklarını paylaşacaklar. Günlük hayatta kadınların bisiklet kullanmalarının önündeki engelleri kaldırmanın çözüm yollarını arayarak, daha çok kadının bisikletli yaşamla tanışmasını sağlayacaklar.

Biz, gündelik hayatımızda bisiklet kullanan, bazen işe giderken, bazen çocuğumuzu okula bırakırken bisiklet süren kadınlarız. Fakat sayımız az. Diğer taraftan bizim gibi bisiklet kullanmak isteyen pek çok kadın olduğunu biliyoruz. Sadece biraz desteklenmeye, “mümkün” olduğunu görmeye ihtiyaçları var. Biz de bu amaçla bir araya geldik ve 2015 yılında Bisikletli Kadın İnisiyatifi’ni kurduk.

Amacımız:

Bisikletli olan ve bisikletli olmak isteyen kadınlar arasında bir dayanışma ortamı yaratmak, kadınlara cesaret vermek ve Türkiye’de gündelik hayatlarında bisiklete binen kadın sayısını arttırmak, bisiklet dünyasındaki kadınları görünür kılmak ve daha çok kadına ulaşmak.