16 Aralık 2009

Bisikleti için ağacı kesmeye kalktı


Adana’da bir kişi ağaca zincirle bağladığı bisikletinin anahtarını kaybedince zinciri kesmek yerine ağacı kesmeye kalkıştı. Vatandaşlar polise haber verince de gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, temizlikçi olarak çalıştığı iş yerine bisikletiyle giden Mehmet A. (34), güvende olması için bisikletini iş yerinin yakınındaki bir narenciye ağacının gövdesine zincirle bağladı. Akşam saat 20.00 sıralarında iş yerinden çıkan Mehmet A., bisikletini bağladığı zincirin anahtarını kaybedince yakınlarda bulduğu bir testereyle zinciri kesmek yerine ağacı kesmeye başladı. Bu sırada, çevredeki esnaf ağacı kesmeye çalışan Mehmet A.'ya tepki gösterdi. Mehmet A., uyarıları dinlemeyince vatandaşlar durumu polise bildirdi. Kısa sürede ağacın kesilmek istendiği yere gelen polis ekipleri, Mehmet A.'yı gözaltına aldı.
Bisikletinin anahtarını kaybettiğini söyleyen Mehmet A., yakınlarda bulduğu bir testereyle önce zinciri kesmek istediğini ancak bunda başarılı olamayınca ağacı kesmeye başladığını anlattı. Mehmet A,'ya ağacı kesmemesi için müdahale eden Mustafa Kılınç (45), "Bisikletin kilidini kaybetmiş. Bisikletini kurtarmak için ağacı kesmeye çalışıyordu. Kendisini uyarmamıza rağmen ağacı kesmeye devam etti. Kısa bir süre sonra polis ekipleri gelerek kendisini gözaltına aldı" diye konuştu.
Daha sonra polis ekipleri şahsın kullandığı testereyle zinciri kesti ve bisikleti kendisiyle birlikte karakola götürdü. Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de gövdesi yarıya kadar kesilen ağacı inceleyerek tutanak hazırladı.