21 Aralık 2009

Kopenhag Tekerleği / The Copenhagen Wheel


Kopenhag Tekerleği ile hali hazırda sahibi olduğunuz bisikleti çabuk ve kolayca yenilenebilir enerjiyle çalışan, gerçek zamanlı çevresel faktörleri algılama yeteneğine sahip elektrikli bir bisiklete çevirebiliyorsunuz.

Fren yaparken ve pedal çevirirken kullandığınız enerji tekerlek tarafından depolanıyor, yokuş çıkmak gibi desteğe ihtiyacınız olan zamanlar için saklanıyor.
Siz bisiklete binerken, hava, gürültü kirliliği, trafik sıkışıklığı ve yol durumu gibi bilgiler tekerleğe yerleştirilmiş olan sensörler tarafından toplanıyor.
Diğer elektrikli bisikletlerden farkı, tüm parçaların tekerleğin göbeğine zarif bir şekilde yerleştirilmiş olması. Dıştan kablolama ve hacimli akü takımı olmaması özelliği sayesinde her bisiklete kolaylıkla monte edilebiliyor. Göbekte bir motor, 3 vitesli dahili göbek dişlisi, piller, kuvvet momenti sensörü ve GPRS (General Packet Radio Service: mevcut 2G cep telefonu şebekesi üzerinden paket anahtarlamalı olarak veri iletimi sağlayan teknoloji. Genellikle cep telefonları ve internet arasında, küçük veri paketlerinin alışverişi amacıyla kullanılır) bulunmakta. Ayrıca egzoz gazının bileşiminde bulunan karbonmonoksit ve nitrojen oksitlerin seviyelerini, desibel bazında gürültüyü, nispi nem ve sıcaklığı gösteren bir sensör paketi de göbeğin içerisine monte edilmiş. Arzu edilirse ihtiyaca göre farklı sensörler eklenebiliyor.

Akıllı Telefon'unuz (Smart Phone) ile kontrol ettiğiniz bisikletiniz çok kısa zamanda günlük hayatınızın doğal bir uzantısı olacak. Telefonunuzu gidonun üzerine yerleştiriyorsunuz ve telefonunuzun Bluetooth modülü ile Kopenhag Tekerleği göbeğinin Bluetooth modülü senkronize ediliyor. Telefonunuzu ve Kopenhag Tekerleği Uygulamalarını kullanarak bisikletinizi kilitleyebiliyor, kilidini açabiliyor, vites değiştirebiliyor, size gerekli olan gerçek zamanlı bilgilere bakabiliyor ve motorun size vereceği destek seviyesini seçebiliyorsunuz.