16 Aralık 2014

Darpçı Vale Davası


Bisikletle eve giderken Yoğurtçu Parkı’nda bisiklet yoluna araç park eden valenin kendilerini tartaklandığını öne süren çift şikâyetçi oldu. Vale “Asıl mağdur benim” deyince tartışma mahkemeye taşındı.











Kadıköy’de nisan ayında, eşi Alexios Menexiadis ile beraber bisikletleriyle Caferağa Mahallesi’ndeki evlerine giden Seçil Öznur Yakan Menexiadis, Yoğurtçu Parkı’nda, Kurbağalıdere’nin hemen yanında bulunan bir kafenin otoparkçısı Mustafa S. ile müşterilerin araçlarını bisiklet yoluna çekmesi nedeniyle tartıştı. İddiaya göre otoparkçı, tartıştığı çiftin üzerine sürdüğü otomobil ile bisikletlerine çarpıp, çifti tartakladı. Taraflar, birbirlerinden şikâyetçi oldu.

Otomobili Üzerimize Sürdü
Anadolu Adalet Sarayı 55’inci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmada, “Suçumuz bisikletle bisiklet yolunu kullanmak” diyen Alexios Menexiadis, “Bisiklet yolunda giderken birden bir araç önümüze çıktı. Az kalsın Kurbağalıdere’ye düşüyorduk. Sürücüyü, ‘Ne yapıyorsun’ diye uyarmak istedim. O ise bize, ‘Çekilin yoldan’ diye bağırdı. Biz de yolun bizim hakkımız olduğunu söyleyince bu sefer aracı kasten üzerimize sürdü. Eşimin bisikletine çarptı. Sonra indi, eşimin bisikletini alıp fırlattı, bizi de yoldan iterek uzaklaştırdı” dedi.

Hem Suçlu Hem Şikayetçi
Seçil Öznur Yakan Menexiadis ise şunları anlattı: “Yol onun hakkı gibi hem çarptı, hem de şiddet göstererek bisikletimi ve bizi yoldan attı. Biz elimizi bile kaldırmadığımız halde, ‘Dayak yedim’ diye şikâyetçi olmuş.”

Tamam Hatalıyım Ama
Hakkında 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istenen otoparkçı Mustafa S. de ifadesinde şunları söyledi: “Tamam bisiklet yoluna girdim diye hatalıyım. Ancak onlara çarpmadım. Yanıma gelip bana, ‘Geri zekâlı, manyak. Buraya araç çekilir mi’ diye hakaret edip boynuma sarıldılar. Karşılık vermedim. Bana yol vermeleri gerekirdi.” Duruşma ertelendi.

Aziz Özen/İstanbul

Kaynak Hürriyet