20 Nisan 2018

Yağlardan Kurtulun

Kemer sıkıyor mu, terazi ağlıyor mu? İşte size basit ama başarılı bir antrenman reçetesi. Bu, kilolarınızı düşürmenize ve bahar aylarının keyifli bir hale gelmesine olanak verir...

Bir kere yerleşti mi o kadar çabuk ayrılmak istemiyor, kaburgaların üzerindeki kötü şöhretli yağlar. "Göbek simidi", her dar gömleği orta derece bir felakete dönüştürür. Yağları yakmanın bir dereceye kadar zor olduğu beden bölgeleri vardır. Uzun bir kış sonrası "yüzme havuzu figürü"nü yeniden kazanmak için gerçek yağ yakıcıları gereklidir. Bunlar, aynı zamanda kasları derinlemesine ele alan spor egzersizleridir. Bu derin kaslar yağı "yiyor". Tabii ki bu böyle hemen devreye girmiyor, işe başlamıyor. Antrenmansız spor yapmaya başladığınızda, bedeniniz yarım saatlik egzersizle yaklaşık 10 gram yağ yakar. Ancak kısa bir antrenman döneminden sonra, bu denge hızla gelişir.

Bisikletle Doğru Antrenman

Bildiğiniz gibi bisiklet kilo vermek için idealdir. Kilolar tam anlamıyla aşağı düşer. Bisiklete binmek, metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını arttırır. Ayrıca bisiklet sürmenin diğer sporlara göre birçok avantajı vardır. Her şeyden önce, bisiklet eklemleri korur. Kendi beden ağırlığınızın yaklaşık %60 ila 70'ini sele taşır. Dairesel ve yumuşak hareket şekilleri eklemleri, örneğin jogging'den çok daha az zorlar. Bu nedenle bu spor, antrenmansız ve daha yaşlı olanların yanı sıra aşırı kilolular için de uygundur. Tempo, kilo ve yaşa bağlı olarak bisiklet, saatte 200 ila 800 kalori arasında yakabilir. Düzenli olarak pedal çevirirken, sağlıklı bir beslenmeyle birlikte, sadece kilolar düşmez, yaklaşık yarım saatlik bir antrenmandan sonra mutluluk hormonları da salınır. Altın bir kural: Haftada birkaç kez kısa uzaklıklar sürün. Başlangıç için haftada üç kez yaklaşık 20 ila 40 dakika bisiklet sürmeniz yeterlidir. Başta, yolda daha düşük vitesleri ayarlayın, biraz daha hızlı çevirin pedalları, dakikada 90 ile 100 devir arası iyi bir değerdir. Ayrıca, sürüş sırasında eşit bir güçle yüklendiğinizden emin olun. Tırmanışlarda daima hafif bir vites seçin. Çok sert yüklenen herkes gereken enerji için karbonhidratları yakar. Ama yağ yakmaz. Olabildiğince uzun antrenman sürelerinde (45 ila 60 dakika) ve rahat sürüşle bedeninize, gereken enerji yağdan almayı, karbonhidrat deposunu kenarda bırakmayı öğretirsiniz. Aktif en yüksek kalp atışının yüzde 60 ila 70'i, yağ yakılmasını öğretmek için uygundur.
Bisiklet sürmek sağlıklı bir spordur