22 Mart 2016

Yenice Şeker Kanyonu Dağ Bisikleti Festivali











Karabük Valiliği, Yenice Kaymakamlığı , Karabük İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Yenice Belediyesi, Karabük ilinde faaliyetlerini sürdürmekte olan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı‘nın (BAKKA) destekleri ile hayata geçirilen, “Saklı Cennetin Yolu Şeker Kanyonu” projesi kapsamında; Yenice Şeker Kanyonu Dağ Bisikleti Festivali buluşması 6-7-8 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek bir çok sosyal etkinlikle hem bölge halkına bisiklet sevgisini aşılamayı hem de yurdun çeşitli bölgelerinden bisikletçilere Karabük ili Yenice’nin doğal ve kültürel tanıtımını yapmayı amaçlayan bir spor organizasyonudur.

Bisikletin bir eğlence aracı olmaktan çıkıp günlük yaşantımızda kullandığımız bir ulaşım aracı haline gelmesi, bunun yaşadığımız çevreye, doğaya, insan ve toplum sağlığına olan önemli bir katkısı bulunmaktadır. Doğa dostu bisikleti kullanarak, ülkemizde spor ile turizmi birleştirmek, doğanın ve kültürün korunmasını sağlamak, bisiklet kullanımın geliştirilmesi, toplum içinde yaygınlaştırılmasını hedefler.

Karabük Valiliği ve Yenice Kaymakamlığı tarafından oluşturulan “Yenice Ormanları Doğa Yürüyüş ve Bisiklet Parkurları” Yenice ilçesi ve ormanlarla ilgili bilgilerin yanı sıra, rotaların detaylı anlatımlarını, GPS koordinatlarını ve ayrıntılı haritaları barındırır. 210 kilometre boyunca işaretlenen yol üzerindeki 21 parkur, alternatif güzergahlarla birlikte toplam 396 kilometreye ulaşır. Doğal alanlar ve yaban hayatı değerlerine bağlı olarak geliştirilen ve doğa sporlarına imkân veren bu rotalar için uzun mesafeli aktivite rotaları da denebilir. Yürüyüş, tırmanış, bisiklet, atçılık, kano ve rafting gibi doğa aktiviteleri bu rotalardaki ana temalar olarak belirlenmektedir.

Kayıt Koşulları

  • Maksimum katılımcı sayısı 100 kişi ile sınırlandırılmıştır. Kayıtlar bu limite ulaşıldığında son kayıt tarihi beklenmeden kapatılacaktır.
  • Ön kayıt tarihi 26 Nisan 2016 Cuma günü saat 22:00 kadar geçerlidir. 
  • Ön kayıt sürecinde, Festival kayıt ücreti olan 100 TL belirtilen hesaba 3 (üç) iş günü içinde yatırılması gerekmektedir. 29 Nisan 2016 sonra kayıt ücreti 150 TL‘dir.
  • 29 Nisan 2016 tarihine kadar iptal edildiği takdirde kayıt ücreti bir ay içerisinden geri iade edilir. Bu tarihten sonra yapılacak iptallerde kayıt ücreti iade edilmeyecektir.



















Ayrıntlılı bilgi ve festival programı için tıklayınız.



Bilgilendirme için Yasin’e teşekkürler.