12 Temmuz 2019

NuBike – Zincirsiz Bisiklet

NuBike, Los Angeles merkezli yaratıcı Rodger Parker tarafından geliştirildi: Geleneksel dairesel pedal çevirme yöntemini ortadan kaldırdı ve NuBike'ı kollu yarattı. Zincirli bisikletlerden daha verimli olduğunu iddia ediyor.

NuBike nedir?

İnsanlar geleneksel dairesel pedal çevirme yöntemini ortadan kaldıracak daha iyi bisiklet arayışındalar. Rodger Parker, geleneksel bisikletlerde kullanılan zincir yerine kolları olan NuBike'ı yarattı.

Zincir olmadığından daha az bakım gerektirir.

NuBike bir karbon fiber kadroya ve pedallardan arka göbeğe uzanan kollara sahip. Bu bisiklette, kullanıcının sadece arka tekerleğin dönmesine neden olan pedalları yukarı ve aşağı itmesi gerekiyor.

NuBike'ın geleneksel bisikletlere göre üstünlükleri

Zincirli bisikletlerden daha verimlidirler. Kollar daha uzun olduğu için, kullanıcılar daha fazla tork üretebilirler. Bu nedenle, geleneksel aynakollu bisikletlere oranla aynı ölçü kuvvet kullanarak tekerleğe daha fazla güç uygulayabilirler.

Pedallar NuBike'da dikey olarak hareket ettiğinden, sürücüler pedalları aşağı doğru bastırmak için yer çekim kuvvetini kullananırlar. Sürücünün ağırlığı tüm pedal hareketi boyunca ileri yönde ivme kazandırır. Buna karşılık, geleneksel bisikletlerde daha fazla çaba gerektirir.

Bu bisiklet daha az çabayla daha hızlı gider. Krank pedallar, kaldıraç prensibini kullanarak arka tekerleğe 2,5 kat daha fazla güç aktarır. Geleneksel bisikletlerden daha fazla kaldıraç gücü sağlar.

NuBike ile sürücünün kalçaları, dizleri ve ayak bilekleri daha az yorulur.

Arka tekerleğin çıkarılması durumunda yağlı bir zincirle karşılaşmazsınız.

NuBike zincirden uzaklaşıyor ve kolları kullanıyor

Var olan bisiklet prototipinde dört vites, ancak alt modellerde daha az vites bulunabilir.

Prototip 10 kg ağırlığında. Bu modelde 7075 alüminyum kollar bulunmakta. Bunlar magnezyum kullanılarak üretilirse ve birkaç başka değişiklikle ağırlığı 8 kg’a düşebilir.

NuBike şu anda Kickstarter kampanyasının bir parçası. Bir bisiklet alır, üretime ulaşmasını bekler ve bize 3.600 ABD doları emanet ederseniz, 1.4 kg ağırlığında bir kadro ve aktarma organları elde edersiniz. Buna, seçtiğiniz geleneksel bileşenlerden herhangi birini ekleyebilirsiniz. Böyle bir paketin fiyatı 3.800 dolardır.

Her yere taşınabilir. Lastiği tamir etmek veya NuBike'ı taşımak için iki kolu açmanız ve vites değiştirme kablosunu ayırmanız yeterli. Arabanızın arkasına kolayca sığar.

NuBike kolları olan ilk ticari bisiklet değil. 2014’te Kore’den Bygen aynı konuda bir açıklama yaptı. Ancak henüz pazara çıkmadı.

Tüm kullanıcı gruplarına uygun hale getirmek için büyük çaba var - çocuklar için daha az vitesli, yüksek kaliteli bisikletler içinse daha fazla vitesli modeller olacak. NuBike, geleneksel bisikletlerden daha çevre dostu olan en verimli ulaşım aracı olacak.



Daha fazla bilgi için NuBike



Katkıları için Jochen’e teşekkürler.