8 Ekim 2017

Stringbike - Zincirsiz Bisiklet


Stringbike, bisikleti harekete geçirmek için geleneksel zincir, vites, vites aktarma düzenekleri ve ilgili parçalar olmaksızın gerçekleştirmenin devrimci yolunu bulmaya yönelik. Stringbikes'ın kalbi ve ruhu benzersiz yenilikçi bir teknolojiyi kullanır: güçlü, dayanıklı ve son derece esnek halatlar ile birlikte gelen aktarma organları.












Benzer halatlar, ağırlığı kaldırmak için “fitness” çalışmalarında ve ağır hizmet (dayanıklı) yelken donanımlarında kullanılır. Stringbike, geleneksel bisiklet zinciri ve dişlileri yerine, bir halat ve kasnaktan oluşan hareket ettirme (tahrik) sistemi kullanan bir bisiklettir.












Bisikletin her iki yanında birer adet salınım kolu ve kam mekanizmasına bağlı kasnaklara geçen iki “Dyneema halatı” kullanılıyor. Bu mekanizmalar, zincirle çalışan bisikletlerde bulunan ayna kolun yerini alıyor.

Aktarıcı kullanan bazı alışılagelmiş viteslerin aksine, vites oranlarını değiştirirken kayma olmamakta. Stringbike, hiçbir tekrarı olmayan, toplam 1’e 3,5 aralığı olan 19’lu vites sistemini kullanıyor.

Vites değişimi, gidonun sağında bulunan kaydırma kolu ile yapılmakta. Üretici Schwinn Csepel Zrt şirketinin Macar tasarımcıları, bisikleti 2010 yılında Padova, İtalya'da gün yüzüne çıkardılar.




Daha fazla bilgi için Stringbike



Katkıları için Vehbi’ye teşekkürler.