21 Ekim 2017

Profesyonel Bisikletçi Cankurtaranla Çarpışarak Öldü


Bir başka trajik kaza profesyonel bisiklet sporunu sarstı: Michele Scarponi'nin kaza sonucu ölümü ve Chad Young’un kazasından sonra Mathieu Riebel ile bir yıl içinde üçüncü bisikletçi kaza geçirdi.













Onun için bir macera olmuş olmalı: Mathieu Riebel Yeni Kaledonya'dan, Güney Pasifik'te Fransa'ya ait adaların renkli güzelliğini gösteren resim ve videoları gururla yayımladı. Üç gün sonra da öldü. Fransızların yeni umut genç bisikletçisi Riebel Yeni Kaledonya Turu sırasında cankurtaranla çarpışarak öldü. Kaza, 61 bisikletçinin katıldığı yarışın dokuzuncu etabında, cuma günü gerçekleşti.

Talihsiz Riebel'i onurlandırmak için anma sürüşü

Kazanın nedeni henüz çözülemedi. Bisikletçilerden biri dönemeci kesmiş olmalıydı. 20 yaşındaki Mathieu Riebel'le birlikte takım arkadaşı Erwan Brenterch de (31) düştü. Ve kazada bacağını kırdı. Her iki yarışçının da bağlı olduğu Shell Pacifik takımı, dört bisikletçiyle start almıştı.

Bir bildiride, yarış düzenleyici, muzip Mathieu Riebel onuruna, yarışın nötralize edilmiş bir anma ile sürdürülmesi gerektiğini açıkladı. Yeni Kaledonya Turu, 1967'den beri gerçekleştirilen ve 870 kilometreyi aşan on etaplı bir yarış. Profesyonel bisiklet yarışında bir yıl içinde gerçekleşen üçüncü ölümlü kaza idi: Nisan ayında, Giro d'Italia 2011’i kazanan Michele Scarponi (İtalya) bir kamyon tarafından ezildi, sadece bir hafta sonra Amerikalı Chad Young, Tour of the Gila (ABD) yarışında düşerek öldü.