5 Ekim 2020

ARTER; Bisiklet Parkı ve Kebap Kokusu

31.12.2020 - ARTER'in yolladığı yanıt ve görmek istediğimiz foto. 


Teşekkürler, bisiklete olan duyarlılığınız için. İlk fırsatta ziyaretimizi yapacağız. Esen kalın...

 


Sevgili Mustafa Bey,

 

Haberleşmeyeli sağlığınızın ve keyfinizin yerinde olduğunu umuyoruz.

 

Yılın bu son gününde bize iletmiş olduğunuz iki konunun da çözüme kavuşturulmuş olduğunu haber vermek istedik.

 

Sizi en yakın zamanda bisikletinizle Arter'e bekliyoruz. Bistro by Divan salgın döneminde yalnızca gel-al ve paket servis biçiminde hizmet veriyor ancak ne sipariş edilirse edilsin, alınan bir dizi yeni tedbir sayesinde yemek kokuları Kütüphane'de veya binanın başka bir yerine ulaşmıyor.

 

Sağlıklı ve mutlu bir yıl dileklerimizle,

Sevgiler,

İlkay

 






















---------


Arter’in yeni binasının tasarımı için 2013 yılında açılan proje yarışmasını; birçok ülkede ödüllü projelere imza atan, dünyanın önde gelen mimarlık firmalarından Grimshaw Architects kazanmıştı. Tasarımına Grimshaw Architects liderliğinde Thornton Tomasetti, Max Fordham ve Neill Woodger Acoustics’in imza attığı binanın 2015 yılında başlayan inşaatı 2019’da tamamlandı.


Arter’in yeni binasının mimari projesi için sanatı keşfetmek, sanattan keyif almak, sanatla yakın ilişki kurabilmek üzere açıklık ve akışkanlık kavramlarından yola çıkıldı ve çok yönlü bir mekân oluşturuldu. Arter, dışadönük bir yaklaşımla, etrafıyla bağlar kuran sanatsal ve sosyal bir buluşma noktası olarak tasarlandı... denilmiş sayfalarında ve devamında müzenin tanıtımı ve misyonu anlatılmış. Arter


Pandemi nedeniyle geciken ziyaretimi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdim, büyük bir hevesle. Gerçekten keyifli bir mekan çıkmış ortaya. Ama gel gör ki bisiklet unutulmuş, park edecek yer düşünülmemiş. Yetkililere ilettim, konuya karşı duyarlı odluklarını görmek sevindirdi. 

 

Tamamlandığında ‘bisikletle ARTER’ turumuza bekleriz J

 

 

----------

 

 

From: İlkay Baliç <ilkayb @ arter.org.tr>

Subject: Re: Bisiklet parkı ve kebap kokusu

Date: 5 October 2020 15:58:41 GMT+3

To: mustafa dorsay <mdorsay @ gmail.com>

Cc: "kütüphane @ arter.org.tr" <kütüphane @ arter.org.tr>, ARTER <infoarter @ arter.org.tr>, Arzu Yılmaz <arzuy @ arter.org.tr>, Melih Fereli <melihf @ arter.org.tr>

 

Sayın Mustafa Dorsay,

 

Mektubunuz ve bize ilettiğiniz değerli görüşleriniz için teşekkür ederiz.

 

Bisiklet parkı konusunun gündemimizde olduğunu bilmenizi isteriz.

 

Binamızın havalandırma sisteminde koku sorununu tamamen ortadan kaldırabilmek için gerekli çalışmalar ise halihazırda devam ediyor. Bu kapsamda kurulumu tamamlanan filtrelerin performansını ölçmek amacıyla 1 Ekim Perşembe günü Bistro by Divan’da günün yemeği olarak ızgara köfte servis edildi. Ancak henüz arzu edilen filtrelemenin sağlanamadığını gözlemlediğimiz için havalandırma sorunu tamamıyla giderilene değin kokuya sebep olacak ızgaralardan uzak duruyoruz.

 

En yakın zamanda Bistro by Divan’da koku sorununa sebep olmadan servise devam edebilmeyi hedefliyoruz.

 

Sağlıklı günler dileklerim ve saygılarımla,

İlkay

 

 

İlkay Baliç

Direktör, İletişim

Arter

Irmak Caddesi No: 13 Dolapdere

Beyoğlu 34435 İstanbul Türkiye

T: +90 212 708 58 40

F: +90 212 708 98 00

M: +90 532 577 95 30

E: ilkayb @ arter.org.tr

www.arter.org.tr

 

---------- 

 

From: mustafa dorsay <mdorsay @ gmail.com>
Date: 2 October 2020 Friday 10:26
To: Melih Fereli <melihf @ arter.org.tr>
Cc: İlkay Baliç <ilkayb @ arter.org.tr>, "kütüphane @ arter.org.tr" <kütüphane @ arter.org.tr>, ARTER <infoarter @ arter.org.tr>
Subject: Bisiklet parkı ve kebap kokusu

 

 

Sayın

Melih Fereli

Kurucu Direktör

Arter

 

 

 

Konu: Bisiklet parkı ve kebap kokusu

 

İstanbul, 02.10.2020

 

Uzun zamandır gelip görmek istiyordum Dolapdere’deki yeni yerinizi. Tam niyetlenmişken pandemi nedeniyle uzun süre ertelemek zorunda kaldım. Nihayet dün, 1 Ekim Perşembe günü ziyareti gerçekleştirebildim. Çok güzel bir mekanı İstanbul’a kazandırdığınız için kutlarım.

 

Ancak geldiğimde ne göreyim; bisiklet için güvenli bir park yeri düşünülmemiş. Sıfırdan inşaat yaptınız ve bisikleti nasıl unutursunuz? Özellikle bisikletli ulaşımın teşvik edildiği pandemi döneminde, kurumların çeşitli çözüm önerileri ve desteklerinin olduğu bir zamanda bisikletimizle gelip kapısında kaldık. Maalesef bu bisikletler öyle sokağa bırakılacak, direğe bağlanacak modeller değil. Çalınmasını istemeyiz.

 

Bir diğer konu; kütüphane. İçeri girdim ve kesif bir kebap kokusuyla karşılaştım. Değil çalışmak durmak bile rahatsız edici. Bu kadar zayıf mı havalandırmanız? Madem çekmiyor kebaptan vaz geçin. Şart mı kebap pişirmek?!

 

Türkün aklı sonradan mı gelir bilemiyorum ama lütfen bisikletler için güvenli bir park yeri düşünün ve bistrodan kebap işini çıkarın. Sebzelere ağırlık verin, daha sağlıklı.

 

 

Saygılarla,

 

 

Mustafa H. Dorsay










İlginizi çekebilir Şehir Hatları Moda Gemisi, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Heybeliada, İstanbul-Adalar Belediyesi