18 Haziran 2018

Antalya Büyükşehir Belediyesi

[bisikletle]Türkiye Lidyalılar’ın İzinde turumun son 1 kilometresi, Antalya Konyaaltı’na inen caddede, kaldırıma yaklaşık 70-80 santim bir uzaklıkta ortalama 25 kilometre hızla pedallıyorum. Aniden dalga dalga olmuş bir asfalt çıkıyor. Fark etmek mümkün değil. Uyarı işareti de konulmamış. Bisiklet dalganın üzerinde yükseldiği gibi havalanıyor ve dengesi bozulup sağa devriliyor. Ben de üzerinden uçup kaldırıma yapışıyorum. Neye uğradığımı anlayamadım, ta ki asfaltı görene kadar. Dirsekler dizler kan içinde. Çantalar kaldırıma sürtünmüş. Kendime gelip yanımdaki ilk yardım malzemesiyle yarayı temizleyip üzerine merhem sürüp bisikleti de tekrar binilir duruma getirip arkadaşımın yardımıyla Acil’e gidiyorum. Kırık çıkık olmaması tek teselliğimiz. 1.650 kilometre yol yaparak geldim, tek sıkıntı olmadı. Gel Antalya’nın öylesine bırakılmış asfaltında uç.

Belediyeye durumu yazdım. Bu kadar duygusuz ve ilgisiz bir yanıt daha hiç almadım. Şehrin her tarafına, yetmiyormuş gibi çevre ilçelere övüne övüne şunu bunu yaptık-bitirdik diye afişler asılmış ama gel gelelim bir yolu bile düzeltememişler. Yazıklar olsun!
Yalandan Kim Ölmüş?














Belediye ile olan yazışmalar:


From: Mustafa Dorsay 
Subject: Re: Akdeniz Blv. durumu
Date: 14 June 2018 10:49:15 GMT+3
To: abim@antalya.bel.tr
Cc: info@antalya.bel.tr, info@konyaalti.bel.tr

Sayın Yetkili,

Bir geçmiş olsun dileği bile içermeyen, kopyala yapıştır tarzı yanıtınıza şaşa kaldım. Bir de "74 Cadde ve Çevre Düzenlemesi Başladı Bitti" demişsiniz. Nerede bitti? Yolun durumunu görmüyor musunuz? Bu nasıl bir belediyecilik anlayışıdır?!

Saygılarla,

./..




On 14 Jun 2018, at 10:31, otomasyonbilgi@antalya.bel.tr wrote:



Sayın Mustafa H. DORSAY, 
Bahse konu başvurunuz incelenmiş olup, yatırım programımız ve iş programımız dahilinde bir çok cadde, bulvar ve mahallede; asfalt kaplama, asfalt yama ve projeli çalışmalarımız devam etmektedir. Görüşleriniz dikkate alınarak çalışmalarımız daha hassas ve özenli bir şekilde devam edecektir.
Bilgilerinize rica ederiz
Saygılarımızla 
Antalya Büyükşehir Belediyesi 
Yapım işleri Şube Müdürlüğü



Bu e-mail adresi bilgilendirme amaçlı kullanılmaktadır. Lütfen bu mail adresi üzerinden geri dönüş yapmayınız.



On 12 Jun 2018, at 10:38, Mustafa Dorsay wrote:

Sayın
Menderes Türel
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı

İstanbul, 12.06.2018


[bisikletle]Türkiye projesi çerçevesinde İstanbul’dan 1650 kilometre yolu pedallayarak 6 Haziran 2018 Çarşamba günü Antalya’ya geldim. Buraya kadar hiç bir sorun ve sıkıntı yaşamadan süren yolculuk ne yazık ki Antalya’da kazaya uğradı.

Kemer tarafından gelip Konyaaltı’na sapan Akdeniz Bulvarı üzerinde seyrederken aniden dalga dalga olan asfalt bisikleti havalandırdı ve birlikte yolun üzerine çakıldık. Neye uğradığımı anlayamadım. Kollarım dirseklerim parçalanmış, kan içindeydi. Zor bela yamulmuş bisikleti düzeltip yakındaki hastanenin aciline giderek tedavimi yaptırdım. Tek tesellim kırık-çıkık olmamasıydı.

Size sormak isterim; bu nasıl bir belediyecilik anlayışıdır? Bu yol herhalde geceden gündüze bu hale gelmedi. Bunu bu şekilde bırakarak, düzeltmeyerek ne amaçlanıyor? İnsanların canlarının (ve de mallarının) bir değeri yok mu sizin için?

Daha fazla kazanın olmaması için acilen asfaltın onarılmasını, tamiri yapılana kadar da uyarı işaretleri konulmasını talep ederim.

Saygılarla,

Mustafa H. Dorsay