31 Ocak 2024

Podbike Frikar - Araba ve e-Bisiklet arasında bir melez


Frikar, e-bisikletle benzer özelliklere sahip tek kişilik bir araç ve öncelikle işe gidip gelenleri hedefliyor.

 

Frikar nedir?

 

Podbike bunu bir e-bisiklet olarak tanımlıyor. Ancak tekerlek sayısı açısından yanlış olsa da bu, motor desteğinin 25 km/saatte kesildiği düşük güçlü elektrikli araç olduğunu anlatmanın bir yoludur. Yani, elektrik destekli pedallı araç anlamına gelir; bu da ehliyet, kayıt veya sigortaya gereksinim duymaz.


 

Firma, "Temelde mikro araba gibi kamufle edilmiş elektrik destekli pedallı araç" diyor.

 

Frikar, standart bir bisiklet römorkuyla aynı olan 84 santimetre genişliğindedir ve bu nedenle bisiklet yollarında kullanıma uygundur. Temelde tek kişilik bir araç olmasına karşın sürücünün arkasında çocuk koltuğu ekleyebileceğiniz yeterli depolama alanı bulunmaktadır.


 

Frikar'ın sıradan bir e-bisiklete göre en büyük avantajı tamamen kapalı olmasıdır. Aynı zamanda devrilmeye karşı korumalı ve darbe emici bölgelere sahip olup, dört tekerleği ve bunların süspansiyonu, güvenirlik ve daha rahat bir sürüş sağlar. Bütün bunlar elbette ağırlığı artırıyor, ancak çarpıcı bir şekilde Frikar o kadar aerodinamik ki Podbike bir yarış bisikletine benzer sürtünme sunduğunu söylüyor. Firma, 877 Wh bataryanın 50-80 km yol yapabileceğini düşünüyor.



Podbike kurucu ortağı ve teknoloji sorumlusu Per Hassel Sørensen, "Hedefimiz, günlük işe gidiş gelişler için güvenli ve sürdürülebilir alternatif sunan kişisel bir ulaşım çözümü geliştirmek" dedi. "Tüm araba yolculuklarının yüzde 50'sinden fazlasının beş kilometreden kısa olduğu göz önüne alındığında, birçok durumda bu yolculukların yerini kolaylıkla Frikar alabilir."

 

Frikar'ın fiyatı 4.995 avrodan başlıyor.