24 Mart 2020

iPhone ve üçüncü parti uygulamalarının işbirliğinden bisikletçiler için yararlı çözümler

See.Sense'nin son derece parlak bisiklet ışıkları ile gör ve görün

İngiliz See.Sense şirketi yakın zamanda 300 (arka) ve 400 (ön) lümenlik, ışığını üç kilometreye kadar yayan, montajı kolay Icon2 bisiklet ışıklarını piyasaya sürdü. Bu ışıkları kişiselleştirebilir, kendi gereksiniminize göre ayarlayabilir ve yanıp sönmelerini sağlayabilirsiniz. Her fren yaptığınızda olduğu gibi, kavşaklarda ve yaklaşmakta olan ışıklar karşısında otomatik olarak daha parlak yanar. Icon2 ışıklarıyla bir kaza geçirirseniz, acilen bir kişi otomatik olarak uyarılır. Bisikletiniz çalınacak olursa iPhone'unuza bir bildirim alırsınız.




Arka ışıklı kask: Cosmo

Cosmo'nun klipsli ışığına sahip bisiklet kaskları aşağı yukarı aynı yeteneklere sahip. Fransız üretici, en azından erkekler için koruyucu bir kask yolundaki en büyük engele bile hitap etti: serinlik faktörü. Özellikle Cosmo Urban son derece rahat görünüyor. Kaskın arkasına bağlanan ışık, bir uygulama (app) yardımıyla iPhone’unuzla iletişim kurarak, veya gidona bağlı uzaktan kumanda aracılığıyla, kolunuzu sallamadan sapmak istediğinizi açıkça bildirebilirsiniz.





Bisikletin güvende: Abus

Bisikletinizi sadece kilitleyen bisiklet kilitleri geçmişte kaldı. Yeni çözümler Smart X 770A olarak adlandırılır ve Abus'tan gelir. Bu asma kilit pek ucuz  olmadığı gibi iki kilo ağırlığıyla kuş kadar hafif de değil. Ancak buna karşılık bisikletinizi daha iyi koruyamazsınız. Sertleştirilmiş 13 milimetre kare parabolik çubuk, Bluetooth işlevli bir kilitleme sistemine sahip. Bu da kilidi anahtar olmadan, ancak iPhone'unuzla açabileceğiniz anlamına gelir. Yüz desibel ile en inatçı hırsızı bile kaçıracak, çevredekileri uyaracak bir alarm da entegre edilmiş. İşe yarar başka bir yanı ise; konumu kaydederek bisikletinizi nereye park ettiğinizi de görebilirsiniz.