7 Ağustos 2015

Diavelo 2016 – E-Bisiklet Yenilikleri

Danimarkalı üretici Eurobike öncesi yeni modelleriyle gaz vermeyi ve takılmayı seviyor.

Bu sene Diavelo arkasındaki yapımcılar, her ikisi de Brose itici gücüyle donatılı “tasarım” bir kurye pedelec ve yeni bir E-Fatbike ile karşımıza çıkmakta.

Öne ve arkaya uzatılmış çift üst boruyla dikkat çeken, B2B-Delivery-ebike olarak adlandırılmış modelin ön ve arka ışıkları borunun uçlarına yerleştirilmiş.

Bu uzantılar bisiklete uygun tasarlanmış deri görünümlü çantaları da taşımak için kullanılmış: arkada 2 çanta ve önde bir sepet.












Brose motor, düzgün bir şekilde sıra dışı kadroya monte edilmiş, batarya da aynı özenle alt boruda yerini bulmuş.

Motor gücü Continental’ın kirlenmeyen ve bakım gerektirmeyen dişli kayışıyla (Conti Drive System) arka tekere ve göbekten vitese (Shimano veya Sram) aktarılıyor. Avid’in hidrolik disk frenleriyle yeni Diavelo çabucak durma noktasına gelebiliyor.













Ekran, gidon üzerinde merkezi konumlandırılmış ve önemli tüm bilgileri görüntülemekte. Sele, çanta ve benzerleri üzerindeki kabartmalı logo ile Brian Hoehl ve beraberindeki tasarımcılar ayrıntıya verdikleri önemi göstermekteler.



















Brose motor ve Continental kayış ile donatılı Diavelo E-Fatbike da yeni bir model.












Dikkat çekici yanı, tekdüzelikten ayrılan, çarpıcı tasarlanmış gerekli noktalarda açı kazanan yuvarlak köşeli yassı bir demiri andıran benzersiz bir üst boru.

Sele borusunda çatallanan ve kesintisiz olarak arka tekere kadar uzanan, Diavelo logosunu gördüğümüz temiz ve iyi düşünülmüş bir tasarım harikası.

Brose ekranı bu modelde üst boruya gömülü ve üzerindeki tuşlarla kullanılmakta. Batarya Diavelo’da alışılmış şekilde alt boruya bütünleşik ve üstünde veya dışında şarj edilmekte.