13 Ağustos 2015

Gtech Gizli Motorlu E-Bisiklet Geliştirdi
















AirRam, Gtech’in kablosuz elektrik süpürgesi. İngiliz firma o kadar çok şarjlı ev aleti sattı ki, rakip Dyson bile hayretle çevresine bakınır oldu. Şimdi Dyson ikinci kez şaşıracak, çünkü Gtech bir de e-bisiklet sunmakta.

Gizli Güç

Gtech elektrikli bisikletin özellikleri: Elektro desteği göze batmıyor. 36 voltluk motor akıllıca arka göbekte gizli. Batarya da matara şeklinde ve güç kaybı olmaksızın 1000 şarj döngüsü kaldırıyor. 3 saatlik bir şarjla dolmakta ve e-bisikleti ortalama 45 km uzağa taşımakta.













Gtech 2 farklı kadroyla gelmekte. Biri üst borulu spor kadro (Sports), diğeri ise trapez kadro (City). Her 2 kadro da uçak sanayinde kullanılan alüminyum alaşımdan üretildi. Bu nedenle de bisiklet hafif. Dayanıklılık ve sertlikten ödün vermeksizin sadece 16 kg ağırlıkta. Buna karşın lastiklere fazladan destek verildi. Kevlar eklenerek, iç ve dış lastikler tümsek ve çukurlara karşı daha dayanıklı kılındı.












Bir başka ağırlık kazancı, vites ve zincirin tümden kaldırılmasıyla sağlandı. Buna karşın karbon kayış ve bir düğmeyle devreye sokulan 2 kademeli destek var. Motoru tümüyle kapattığınızda, bu gizli e-bisiklet normal bir bisiklet gibi de sürülebilmekte. Bu e-bisikletin vitessiz olması şirket yöneticisi Grey için çok önemli, çünkü bir yığın vitesi kafa karıştırıcı ve gereksiz bulmakta.

Ev-İş Arası Sürücüler Terlemiyor

Grey, yalın bir e-bisiklet tasarlamak istiyordu, özellikle basit kullanımlı ve çevre dostu. İlk bakışta pedal desteğinin belli olmaması, deneme sürüşü yapanların çoğunun olimpiyat katılımcıları gibi görünmelerini sağlıyor. Özellikle iş ve ev arası pedal basanlar bu tasarımın hedefi. Günlük yaşamlarına biraz hareket katmak isteyen, ancak iş yerinde ter içinde görünemeyen veya pedallamayı yorucu bulanlar. Bu sırada elektrikli motor tarafından desteklendiklerini kimsenin bilmesine gerek yok.













İşe yeni başlamış e-bisiklet üreticisinin araştırma ve geliştirme bölümü Birleşik Krallıkta, ama hala parçaların çoğu Çin kaynaklı. Ancak bu uzun vadede değişecektir. Şirket yöneticisi Grey, er ya da geç %50’sinin adaya kaydırılabileceği inancında. Daha şimdiden parçaların %20’si Midlands bölgesinde üretilmekte.

Para İade Güvenceli E-Bisiklet

İngiliz firma ürününden öylesine emin ki, satış sonrası 2 haftaya kadar hoşnut olunmadığında bisikleti ücretsiz geri almakta. Fiyatı 1.695 sterlinden başlamakta. Ayrıca ışık, çamurluk, ayak, kask, yedek batarya gibi aksesuarları ekleyebiliyorsunuz.







Kaynak eBikeNews