24 Haziran 2022

Dünyanın en çılgın bisikletleri...


... her zaman kullanıma hazır/al kullan bir bisiklet olmak zorunda değil. 

 

Bir fotoğraf kitabı, bireysellik ile bisiklet tutkusunun bir arada olabileceğini kanıtlıyor, ayrıksı ve tasarım tutkunları için de en güzel örnekleri sunuyor.

 

Arabalar gitgide birbirine benzese de bisiklet dünyası tamamen farklı görünmekte. Bireysellik ön planda ve bu da kolayca mümkün. Chris Haddon ve Lyndon McNeil, dünyanın dört bir yanındaki bisikletleri ve onların gururlu sahiplerini fotoğrafladılar ve tanıttılar.

 

Sonuç olarak, iki tekerlekli bir çeşitlilik evrenini gösteren "Anlı şanlı bisikletim" kitabı ortaya çıktı. Basit bir bisiklet düzeni için ne de farklı çözümün var olduğu şaşırtıcı. Kitap, bisiklete binmek ve deneme arzumuzu kamçılıyor.

 

Tüm bisikletler -sıradan hazır bisikletlere kıyasla- sevgiyle bir araya getirilmiş benzersiz öğeleriyle birer özgün model. Elbette ki birkaç spor bisikleti de var aralarında, ancak çoğu bisikletler özel bir yaşam tarzının kanıtı. 

 

Özel bisikletler söz konusu olduğunda hız ikinci sırada yer alır. "Anlı şanlı bisikletim" kitabında koleksiyoncular ve tasarımcılar tanıtılmakta. Ayrıksı bisiklet kulüpleri ve dünya çapında bisikletçiler. Hatta bisiklet kafeleri ve bisikletli sinemalar bile var. Bu yüzden kitap, çok özel bir bisikletle pedallamak için birçok öneri sunmakta.


Grup halinde bisiklet sürmek özellikle eğlencelidir ve en güzeli uygun kostümlerle yapılır, resimdeki bu içki içen bisikletçi grubu gibi. Bu grup, 1930'lar görünümünde Pashly Guv'nors bisikletleri ve uygun kostümleriyle bisiklet turuna çıkıyor. Tur her zaman bir bardan diğerine sürmekte.

“Dandy 911”, New York erkek giysileri satan "Fine and Dandy"nin acil dağıtım servisinin adı. Schwinn bisiklet eski görünüyorsa da yepyeni.



Bu Suffolk’lu koleksiyoncu, bisiklet ve onunla eşleşen giysileri toplamakta. Yaşamdaki amacı, evinin 18 kilometrelik yarıçapındaki her kilometreyi pedallamaktır.


 













Estelle, ABD'den orijinal bir Schwinn bisikleti edindi. Aynı zamanda 1950 model Chevy'yi de buna uygun bir ulaşım aracı olarak satın aldı.
















Bisikletli müzik grubu: acil durumda kurtarıcı olarak bisiklet. Hareketli platform, sokak müzisyenlerinin Amsterdam'ın durağan sahneler için getirdiği katı düzenlemeleri atlatmasına yardımcı oluyor.

Metin yazarı Etain Zwer yaratıcı düşüncelerini bisiklet üzerinde üretiyor. Eskiciden aldığı kadroyu da kendi seçtiği renge boyatmış.














 

Eğlenceli olan her şeye onay var. Küçük gezi bisikletleri kısmen muz seleler ve modern viteslerle donatılmış.


 












Altlandsberg bisiklet alanı kendini bu cepheyle tanıtıyor. Duvarlar eski bisikletlerle kaplı. 




Stern











İlginizi çekebilir Powershift: Belçikalı Firma Bisiklet Vitesinde Devrim Yaratıyor, Ford Kapı Açma Teknolojisi Geliştirdi; Bisiklet, Motosiklet ve Scooterlar Artık Daha Güvende, İBB’den “Göz Boyama-Kandırmaca”